Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Във Варна за първи път в България ще бъде създаден университет в Облака

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.За първи път в България ще бъде основан университет в Облака, ще бъде построено пространство - модел за новаторска софтуерна просветителна среда и ще започва обучителен център за учители на територията на Варненския свободен университет. Това ще стане в границите на пилотния план на ВСУ " Черноризец Храбър “ и Центъра за креативно образование за внедряване на Гугъл G suite в университета. Партньорството е въз основата на подписан меморандум сред двете организации.

Варненският свободен университет вкарва пробно облачната технология Гугъл G Suite for Education, която основава електронни профили на студенти, личен състав и научен екип. Гугъл G suite улеснява ръководството на просветителни процеси (Learning Management System) и ежедневното електронно другарство посредством имейл и шерване на файлове.  Студенти и преподаватели ще поддържат връзка интензивно посредством над 10 000 електронни профила в домейна на университета и ще разполагат с цялостен достъп до редица приложения - Gmail, Classroom, Drive, Youtube Live, Expeditions и други. Платформата усъвършенства функционалността на отдалеченото образование на студентите и е причина за оптимизация на административните процеси в университета. Облачната технология към този момент работи сполучливо в световноизвестни университети, като Stanford, Cambridge University of Carolina и други

На територията на университета ще бъде основано първото по рода си пространство – модел за новаторска софтуерна просветителна среда, което ще сътвори условия за осъществяване на образования, презентации и лекции. В него ще се образоват студенти, учители, академични преподаватели и жители, като са планувани Гугъл Chromebook устройства за всеки обучаем, над 20 квадратни метра повърхност за представяне и напълно безжично свързване на устройствата.

Обучителният център за учители на територията на университета ще работи по сертификационните стратегии на Гугъл for Education, сплотяващи ноу-хау, запазени марки и положителните практики на ВСУ " Черноризец Храбър “ и Център за креативно образование. Първите взаимни стратегии са планувани да станат факт още март 2020 година

Създаването на взаимни просветителни артикули от Варненския свободен университет и Център за креативно образование ще бъдат ориентирани най-много към шефове на учебни заведения, учители и други педагогичен експерти. Център за креативно образование ще способства посредством експертиза и контакти в Комисия за новаторски учебни заведения към Министерство на образованието и науката, със свои обучителни стратегии за педагогичен експерти и мениджъри в областта на образованието, хардуер и програмен продукт. 

Център за креативно образование е единственият сътрудник на Гугъл за образованието в България и дава услуги в три посоки на Гугъл: компютрите Chromebook, облачната платформа G suite и стратегиите за професионално развиване Гугъл Certified Educator.

Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ е водещо висше образователно заведение и с най-висока акредитационна оценка измежду частните университети в страната. Университетът е водач в образованието по информатика, компютърни науки, интернационалните връзки, предприемачество, стопанска система, мениджмънт, право, национална сигурност, логика на психиката, архитектура, строителство на здания и уреди, а по този начин също и в изкуствата – хореография, мода и дизайн. Университетът има обичаи и опит в образованието на шефове на учебни заведения и учители в актуалните STE(A)M технологии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР