Убедени сме, че нашата Родина е неизчерпаема съкровищница, която трябва

...
Убедени сме, че нашата Родина е неизчерпаема съкровищница, която трябва
Коментари Харесай

Йотова призова за законова рамка, която да свърже културно-историческото ни наследство с туризма

Убедени сме, че нашата Родина е неизчерпаема съкровищница, която би трябвало да демонстрираме на света. Но сме длъжници – би трябвало законова рамка, която да свърже културно-историческото ни завещание с туризма. Инициативата „ Бранд България “ би трябвало да има своя статут, при който институции и неправителствени организации са в добра съгласуваност между тях, с цел да се осъществя тази дълготрайна политика.

Това съобщи вицепрезидентът на събитието „ Дипломация на чудесата. Бранд България – докосни Родопите “, което се организира в резиденцията на Кралство Мароко. Събитието е част от акцията на вестник „ Стандарт “ „ Чудесата на България “, която се организира под патронажа на вицепрезидента Йотова. В рамките на събитието беше показана изложбата „ Чудесата на Родопите “, както и показани обичайни марокански дрехи. 

В приветствието си още веднъж прикани за основаването на културни направления, свързани с исторически места, събития и дати, както и с цели култури. „ Така ще избегнем тежките неточности като да вземем за пример отсъствието на България от Кирило-Методиевите направления или случая с къщата на Димитър Талев в Прилеп, или с наследството на братята Евлоги и Христо Георгиеви “, уточни вицепрезидентът.

Йотова изрази увереност, че би трябвало да бъдат подкрепени и развити концепциите на Общество „ Културно завещание “ за основаването на  “Бранд България ” – акция, която среща доста съдружници както от институциите, по този начин и от неправителствения бранш, оповестиха от прессекретариата на президентството.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР