Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Министърът на образованието се включва във форум на ВСУ Ч. Храбър

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.III-ти партньорски конгрес на Института за интегрирано ръководство на общините на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " и Областна администрация – Смолян

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и ръководителят на настоятелството на ВСУ " Черноризец Храбър ", проф.д.ик.н. Анна Недялкова ще вземат участие в третия партньорски конгрес на Института за интегрирано ръководство на общините на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " и Областна администрация – Смолян.

Настоящият, трети конгрес е израз на тактиката на Варненския свободен университет институтите, които основава, да бъдат съзвучни с най-актуалните проблеми на обществото и да спомага за повишение на административния потенциал на общините по основни въпроси на Кохезионната политика, повишение качеството на живот и условията на пазара на труда у нас. Амбицията на Университета, в партньорство с регионалния шеф на Смолян – Недялко Славов и кметовете от района и страната, е на настоящия конгрес да се показа един нов учебен модел, построен на основата на работещо партньорство сред образованието, бизнеса и локалната власт. С присъединяване на учени, предприемачи и представители на локалната власт да се осмисли практиката и да се обогати с нови решения за образуването на компетентности и умения, за по-висока креативност и предприемачество на младежите.

В спорен порядък участниците във форума – над 150 кмета, представители на висшето и междинното обучение, на бизнеса от Смолянския район и страната ще разясняват положителните практики и нови хрумвания за съответна реакция на локалната власт, европейската и национална визия за ролята на образованието в подтекста на провокациите на Ерата 4.0.

Преди повече от две години във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “, с който Областна администрация – Смолян интензивно си партнира, беше основан Институт за интегрирано ръководство на общините. Мисията му е да спомага за устойчивото и интелигентно развиване на общините, като приготвя фрагменти за тяхното ръководство, развива научните проучвания, предприемачеството и нововъведенията. Институтът действа като главно структурно звено на университета и дава профилирано образование и експертно консултантска активност за фрагментите, свързани с ръководството на общините.

Дейността на Института започва преди две години с първия семинар на тематика " Инструменти за интегрирано ръководство на общините ". През предходната година в Пампорово беше извършен втория партньорски семинар на Института и Областна администрация – Смолян по проблемите на околната среда и вероятностите на кръговата стопанска система с присъединяване на над 100 кметове на общини от страната и на Нено Димов – министър на околната среда и водите и Ивелина Василева – ръководител на парламентарната комисия по околната среда и водите. Като един от значимите резултати на форума беше стартирането в Смолян и във Варна на магистърски стратегии по " Кръгова стопанска система " под патронажа на Европейска комисия и Джордж Кремлис, почетен шеф на Генерална дирекция " Околна среда " и с присъединяване на европейски лектори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР