Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Отново отлични позиции за Икономически университет – Варна в международната рейтингова класация U-Multirank 2022 г.

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Икономически университет – Варна за шеста поредна година заслужи място в влиятелната ранглиста на U-Multirank. През 2022 година висшето учебно заведение се подрежда измежду най-хубавите в интернационалното просветително пространство с индикатори, получили най-висока рейтингова оценка: научни изявления и основани стартъпи от ученици на университета. Продължава наклонността в положителното показване по индикатори: % дипломирани студенти в ОКС " бакалавър “ и " магистър “ за общоприет период на образование, студентска подвижност, стратегически партньорства.

Анализът на резултатите за 2022 година по отношение на 2021 година демонстрира завишение с 15% на привлечените външни средства за изследователска активност. Със същия % е повишен и делът на предлаганите на непознат език магистърски стратегии, а броят на приключилите бакалаври с осъществена трудова претовареност в района се е нараснал 5 пъти.

Резултатите отразяват целенасочената и усърдна работа на университета за повишение качеството на образование, разширение на опциите на студентите да вземат участие в стратегии за подвижност и в допълнение създаване на мрежата от университетски партньорства. Всичко това разпознава Икономически университет – Варна като прелъстителен център за искащите да получат интернационално приет и насочен към актуалните потребности на бизнеса учебен артикул.

U-Multirank е влиятелна рейтингова система, която организира ранглиста на университети и колежи в международен мащаб. Тазгодишното издание на самостоятелната ранглиста включва 2202 университета от 96 страни. Проучени са мненията на над 100 000 студенти. През последните години U-Multirank се трансформира в най-голямата интернационална база данни за университетите в света. Рейтингът разрешава да се основават интерактивни многомерни съпоставения в пет обсега на продуктивността, в това число научни проучвания, преподаване и образование, трансфер на познания, интернационализация и районна ангажираност.

Само 12 български висши учебни заведения вземат участие в влиятелната ранглиста, като тази година ИУ – Варна усъвършенства позиционирането си в районното нареждане, изкачвайки се нагоре по отношение на миналата година. ИУ – Варна се подрежда измежду трите български университета, осъществили най-големи вложения в образование и заема второ място по критерия за висока районна ангажираност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР