Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Емил Радев в ИУ-Варна: Нови европравила ще насърчават устойчивото корпоративно управление

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Европейската комисия работи по нова законодателна самодейност по отношение на устойчивото корпоративно ръководство. Очакваме до края на годината да бъде показано предложение за инструкция, което да обвърже по-силно бизнес задачите за осъществяване на облаги и дълготраен напредък с високите стандарти във връзка с правата на индивида, околната среда и положителното ръководство. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП доктор Емил Радев на провелата се в Икономическия университет във Варна Национална научна конференция на тематика " Правото и бизнесът в актуалното общество ".

Форумът беше публично открит от ректора на Икономическия университет проф. доктор Евгени Станимиров и доцент доктор Андрияна Андреева, началник на катедра " Правни науки ", чийто научен състав провежда събитието. В пленарната сесия на конференцията взеха присъединяване още проф. д.ю.н. Иван Русчев от Софийския университет " Св. Кл. Охридски " и Миглена Тачева, шеф на Националния институт по правораздаване.

В изявлението си Емил Радев подчертава върху два от аспектите на бъдещата законодателна рамка за стабилно корпоративно ръководство в Европейски Съюз – надлежната инспекция и отчетността. Българският евродепутат акцентира ролята на унифицираното европейско законодателство, с цел да не се позволяват двойни стандарти в тази сфера. " Липсата на равни условия е мотив избрани юрисдикции да се заобикалят поради по-строгите им условия за надлежна инспекция. Това значи, че дадена корпорация да вземем за пример би се преместила от една държава-членка в друга единствено тъй като мениджмънтът счита, че там по-лесно могат да бъдат заобиколени избрани правила ", изясни евродепутатът.

Той осведоми, че още през март Европейският парламент е проправил път за ново европейско законодателство, което да наложи на предприятията да съблюдават правата на индивида и да рапортуват за замърсяването на околната среда, отчитайки своята активност. " Докладът, направен от Комисията по правни въпроси, изисква скоростно приемане на инструкция на общоевропейско равнище, тъй че предприятията да носят отговорност, когато позволяват нарушавания или активността им води до вреди, които засягат правата на индивида, околната среда и положителното ръководство ", уточни Радев. Той посочи нуждата да се подсигурява ефикасен достъп до правораздаване на пострадалите лица – експлоатирани служащи, наранени от замърсяване и други

Така се генерират изгоди и за крайните консуматори, и за обществото като цяло, защото се предизвиква нов вид корпоративна просвета, която ангажира предприятията да откриват, проучват и поправят неприятните практики по веригата за основаване на стойност, добави още Емил Радев. Той увери, че от Европейската национална партия изрично упорстват при въвеждането на новите правила да не се основава несъразмерна бюрократична тежест за европейските компании и изключително за дребните и междинни предприятия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР