Бивши и действащи британски военни отправиха критики към британския принц

...
Бивши и действащи британски военни отправиха критики към британския принц
Коментари Харесай

Британски военни обвиниха принц Хари в измяна

Бивши и настоящи английски военни насочиха рецензии към английския принц Хари за разкритията му, че е умъртвил талибани по време на военната си работа в Афганистан, като го упрекнаха в изменничество.

Вестник " Таймс " цитира полковник Тим Колинс, който е взел участие в интервенцията в Ирак на американските и английските военни през 2003 година Той счита, че Хари е получил доста неприятен съвет и е постъпил наивно, като е решил да разгласява мемоари по тематиката в автобиографичната си книга Spare.

" Армията постоянно го е приемала в фамилията си, без значение от случилото се преди. Сега той е предал това доверие по същия метод, по който е предал личното си семейство ", споделя Колинс пред изданието.

" Мисля, че той е изцяло доверчив. Без схващане за това какво прави и какво е направил. Той се нуждае от някой, който да го направлява, само че не и за да печели от записките му ", добавя военнослужещият, като акцентира, че Англия е изпратила войските си в Афганистан, с цел да " пазят законното държавно управление и народа на Афганистан ", а не с цел да " убиват хора ".

Бившият помощник-началник на щаба на защитата генерал-майор Джонатан Шоу също осъди разкритията на принц Хари.

" Войниците не приказват за ликвидиране на хора без причина. Коментарите на Хари нарушават едно неписано предписание. Подозирам, че се е въодушевил от жаждата за облага на своя PR екип. " - споделя някогашният военнослужещ пред Daily Mail.

Пенсионираният полковник от английската войска Ричард Кемп, който е командвал войските в Афганистан, предизвести, че сходни изказвания на херцога на Съсекс могат да усилят риска от терористични набези против цивилни жители и английски войски. " Думите му ще бъдат употребявани от уахабитската агитация за осъществяване на офанзиви против Англия ", споделя той пред вестник The Daily Telegraph.

В книгата принц Хари, който е служил 10 години, описа, че е умъртвил 25 талибани в Афганистан, където е бил втори водач на хеликоптер Apache. " За мен това число е 25. Това число не ме кара да се усещам горделив, само че и не ме смущава. " - написа 38-годишният принц Хари.

Източниците на Daily Telegraph пък настояват, че държанието на принц Хари, в това число сериозните му изявленията в медиите, е оказало отрицателно въздействие върху английската кралица Елизабет II, която умря през септември предходната година на 96-годишна възраст.

The Times оповестява, че книгата е била подготвена още предишното лято, само че в един миг принц Хари е размислил дали да я издаде, рискувайки да загуби задатъка от няколко милиона лири, който към този момент е получил за нея. Според източник на вестника в издателството повода е в ултиматум, който той сякаш получил от кралското семейство. Съобщава се, че това може да се е случило по време на визитата на принц Хари в родината му, с цел да отпразнува 70-годишнината от ръководството на Елизабет II през юни. " Носи се слух, че по време на визитата му е било ясно казано, че в случай че разгласява книгата, до момента в който кралицата е още жива, няма да има връщане обратно. Разбира се, всичко това се промени след гибелта на монарха през септември. " - споделя източникът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР