Мъж, осъден за убийството на бивша приятелка, известен секс терапевт през 2020 г.

...
Бившето гадже на известен брачен и секс терапевт беше осъден
Коментари Харесай

Бившето гадже на известен брачен и секс терапевт беше осъден в четвъртък за убийство от първа степен за хвърляне на жената от трета балкон на пода на дома й в Холивуд Хилс.

Журито в центъра на Лос Анджелис обсъждаше около два дни преди да осъди 45-годишния Гарет Пърсхаус от Плая дел Рей за убийството на 38-годишната Ейми Харуик в началото на сутрешните часове на 15 февруари 2020 г.

Съдебните заседатели също намериха за вярно обвинение за особени обстоятелства за убийство по време на чакане. Pursehouse също беше признат за виновен за кражба с взлом първа степен в дома на Харуик.

Той е изправен пред доживотен затвор без право на замяна, когато бъде осъден на 6 декември.

„Очевидно това е трагично случай, при който животът на Ейми Харуик беше изгубен. Това не може да бъде заменено", каза заместник-окръжният прокурор Виктор Авила пред репортери малко след присъдата. „Мисля, че имаше сериозни доказателства за осъждането на подсъдимия и мисля, че времето, което прекараха, показва, че това е било внимателно обмисляне и го държаха напълно отговорен по всички обвинения.“

Колегата прокурор Катрин Мариано каза, че има „много доказателства, които наистина показват злонамереното намерение на подсъдимия и желанието му да убие Ейми Харуик и да я накаже, така че мисля, че това е абсолютно справедлива присъда.“

Мариано каза, че тя смяташе, че е очевидно, че защитата „иска да убеди съдебните заседатели, че Ейми Харуик сама се е изкачила през този балкон и случайно е паднала до смъртта си.“

“... Мисля, че защитата беше много ясна в опитвайки се да установи, че тя е някакъв вид супер герой, който се опитва да се изкачи през балкона и да се спусне надолу по сграда“, каза тя за опровергаващия си аргумент, който опровергава всякакви дейности, подобни на Спайдърмен, от Харуик. „Просто нямаше смисъл, като се има предвид, че всички доказателства сочат в съвсем различна посока.“

Един от адвокатите на Pursehouse, Робин Бърнщайн-Лев, беше казал на съдебните заседатели, че жената може да е паднала, след като се е прекатерила балкона след конфронтация с нейния клиент, за когото тя каза, че е в разгара на криза.

Бърнщайн-Лев каза на панела, че клиентът й е загубил контрол, след като е бил завладян от емоциите си и „импулсивно нахлул“ до дома на Харуик в „отчаян опит“ да говори с нея.

Пурсехаус „претърпя голямо емоционално сътресение – такова, което попречи на мисловния му процес“, след като я видя при „случайната среща“ около месец по-рано, което го „накара да се обърка“, каза тя.

„Гарет беше погълнат от емоции и в криза“, каза адвокатът на Пърсхаус пред панела, като каза, че това е отличителният белег на видовете емоции, които пречат на лице от умишлено убийство първа степен.

„Нейната смърт никога не е била неговата цел“, каза Бърнстейн-Лев.

Тя каза на съдебните заседатели, че прокуратурата не е показала, че Харуик не е не излиза на балкона по собствено желание и се опитва да се изкачи през балкона, за да избяга, отбелязвайки, че съдебните заседатели са видели нейна по-ранна снимка, на която тя позира, докато е кацнала на балкона.

Bernstein-Lev каза, че спринцовка, намерена на балкона и по-късно определена да съдържа това, което прокурорите твърдят, че е смъртоносна доза никотин, "не трябва да се използва върху Ейми Харуик" и "не е предназначена да бъде оръжие". Тя отбеляза, че клиентът й е бил поставен под наблюдение за самоубийство след арестуването му.

Адвокатът на Пурсхаус призова съдебните заседатели да оправдаят клиента й по най-сериозното обвинение – убийство първа степен и придружаващото твърдение за специални обстоятелства.

Прокурорите твърдят, че Харуик е била изненадана от Пърсхаус, който нахлул в дома й, чакал с часове, нападнал я и я хвърлил от балкона на третия етаж.

Авила каза на съдебните заседатели в заключителната си дума аргумент, че Пърсхаус е решила на Свети Валентин да сложи край на живота на Харуик и че тя „не знае какво я чака у дома“, когато се е върнала рано на следващата сутрин след вечер навън с приятели.

Прокурорът каза Пърсхаус беше „човек, който не можеше да продължи напред“ и отбеляза, че Харуик е написала имейл на себе си и е изпратила текстови съобщения до приятели, показващи, че се страхува от Пърсхаус, след като случайно го е видяла на събитие около месец по-рано и е отхвърлила неговия последващи опити да поддържа контакт с нея.

„Той не отиде там, за да говори. Той е на мисия", каза прокурорът. „Ядосан е, чувства се отхвърлен."

Заместник-окръжният прокурор каза, че Пърсхаус е нахлул в дома на жената, чакал е три до четири часа, удрял я е и я е удушил, докато тя се опита да се бори за живота си и след това я изпусна през балкона.

„Това не е обвиняем, който е депресиран“, каза Авила.

Двамата са излизали години по-рано за около 18 месеца, като в крайна сметка Харуик получи ограничителна заповед срещу него през 2012 г.

В аргумента си за опровержение Мариано каза на съдебните заседатели, че Харуик „смъртно се страхува от подсъдимия в този момент.“ Тя твърди, че Пърсехаус е станал ядосан, когато бившата му приятелка го „изключи“, когато се опита да общува с нея.

„Той искаше да я накаже, като я убие“, каза Мариано, като каза на съдебните заседатели, че нараняванията на жената не подкрепят защитата твърди, че тя е паднала, докато се е опитвала да слезе от балкона.

Аутопсията установи, че жената е починала от "тъпи наранявания на главата и торса" и че има доказателства за "ръчно удушаване," според записите от Съдебната медицинска служба на окръг Лос Анджелис.

Полицията се отзовала в дома около 1:15 сутринта този ден в блок 2000 на Mound Street след обаждане на 911 от съквартиранта на Харуик, който съобщил, че чува нейните крещи.

Харуик – публикувана авторка, която някога е била сгодена за кратко за комика и водещия на „Цената е правилна“ Дрю Кери – беше откарана в болница, където беше обявена за мъртва.

В социалните медии Кери публикува кратко видео на него с Харуик, след като новината за нейната смърт избухна, и написа: „Надявам се, че сте достатъчно късметлия да имате някой в ​​живота си, който обича толкова много, колкото тя.“< /p>

Пърсхаус първоначално е арестуван в дома си в деня на смъртта на Харуик, но впоследствие е освободен няколко дни по-късно срещу гаранция от 2 милиона долара. Той беше арестуван отново четири дни по-късно със заповед без гаранция и оттогава е държан без гаранция.

„Просто мина много време“, каза един от приятелите на Харуик, Руди Торес, който е постоянно в съдебната зала от първото явяване на Пърсехаус в съда. „Просто почувствах, че никога не съм искал той да се чувства удобно да гледа през рамо и да не вижда някой там за нея.“

Друг от приятелите на Харуик, Робърт Кошланд, каза след присъдата, „Аз Не съм щастлив от факта, че всички сме тук и всичко това се случи. Но що се отнася до присъдата, журито, мисля, че погледна доказателствата... Просто е поразително, че той е имал намерението да я убие онзи ден, онази нощ, и затова се радвам, че върнаха тази присъда. Отново, в ситуации като тази никога няма край, но поне справедливостта беше раздадена в четвъртък и очаквам с нетърпение присъдата и няма да го видя отново.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР