Бившата звезда на националния отбор Матей Казийски беше избран за

...
Бившата звезда на националния отбор Матей Казийски беше избран за
Коментари Харесай

Казийски: Тази титла беше най-доброто за края на престоя ми в Тренто

Бившата звезда на националния тим Матей Казийски беше определен за най-полезен състезател в петия мач от финалната серия в шампионата на Италия по волейбол.

Българският посрещач имаше съществена заслуга за снощния безапелационен триумф на Итас Трентино Тренто с 3:0 вкъщи против досегашния отличник Кучине Лубе Чивитанова с Александър Николов в състава си.

38-годишният Казийски осъществя 13 точки за решителната победа, с която завършиха плейфите за златните медали при резултат 3:2 триумфа в интерес на Тренто.
 Тренто с Казийски още веднъж е първенец на Италия
Тренто с Казийски още веднъж е първенец на Италия

Тимът завоюва купата за пети път в своята история и за първи след 2015 година

" Това беше фантастична история. През последните две години постоянно сме били доста покрай триумфа, а този път го направихме. Това е най-хубавото, което можеше да се случи в края на престоя ми в Тренто. Този тим ще може да направи доста даже и без мен и аз постоянно ще му бъда почитател. Развълнуван съм, както бях през 2008 година. Тренто не беше вдигал купата съвсем 10 години, а това е прекомерно дълго време ", съобщи Казийски, представен от клубния уебсайт на трентинци.

Итас Трентино завоюва " скудетото " за общо пети път в историята си, като всички триумфи (2008, 2011, 2013, 2015 и 2023 година) са свързани с Матей Казийски.

През идващия сезон българският волейболист ще облече екипа на Алианц Милано, като това към момента не е оповестено публично от италианския клуб.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР