Бившата украинска премиерка Юлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на

...
Бившата украинска премиерка Юлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на
Коментари Харесай

Експремиер на Украйна стана милионер в долари след превод от САЩ

Бившата украинска премиерка Юлия Тимошенко  Юлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 година ) е украински политик и е станала милионерка в долари, съобщи ТАСС.

Настоящата депутатка и лидерка на партията "Баткившчина " ( "Отечество ") е разгласила декларацията за приходите си през миналата година. В документа се е посочвало, че тя е получила 148,34 млн. хривни (приблизително 5,5 млн. щатски долара). Като длъжник на сумата е била посочена американска адвокатска адвокатска фирма. Като съображение за превеждането на парите Юлия Тимошенко  Юлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 година ) е украински политик и е написала, че е ставало дума за отплата за материални и морални вреди, нанесени ѝ от управляващите в Украйна в интервала 2011 – 2014 година

Политичката е също е заявила, че не има недвижими парцели и живее в елитния регион на Киев "Козин ". Тя е плащала наем на своята първа братовчедка – Татяна Шарапова – и обитавала жилище с повърхност към 600 квадратни метра.

Тимошенко е показала като собствен приходоизточник заплата си като законодателка. През миналата година тя е получила общо 17 000 $ (основно трудово заплащане и бонуси). Парламентаристката е заявила, че има банкова сметка с 23 000 $ в нея, както и че има сбирка от скъпи бижута.

Съпругът на експремиерката – предприемачът Александър Тимошенко - е заявил свои дялове в компании, занимаващи се с енергетика и козметика, добави ТАСС.

Трагедия в фамилията на Юлия Тимошенко

През 2011 година Тимошенко е била наказана на седем години затвор поради сключване на неизгодни за Украйна контракти за доставка на съветски газ. Тя е била освободена през 2014 година след бягството на президента на източноевропейската страна Виктор Янукович в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР