Бившата шефка на Българската федерация по гребане Светла Оцетова навършва

...
Бившата шефка на Българската федерация по гребане Светла Оцетова навършва
Коментари Харесай

Светла Оцетова на 68

Бившата шефка на Българската федерация по гребане Светла Оцетова навършва през днешния ден 68 години. Родена в София на 23 ноември 1950 година, бъдещата спортистка печели първия си бронзов орден на международното състезание в Нотингам през 1975 година, а по-късно и златен орден на летните олимпийски игри в Монреал. Успехите са блестящи - става международна шампионка в същата дисциплинираност на международното състезание в Нова Зеландия и печели два сребърни медала от шампионати на планетата - в Амстердам и в Блед.

Състезателката е известна и с това, че като квалифициран проектант взе участие в проектирането на гребния канал в Пекин, на който се организират надпревари по време на олимпиадата през 2008 година Проектира също гребните канали на олимпиадите в Барселона през 1992 година, в Атланта през 1996 година, в Сидни през 2000 година и в Атина през 2004 година Професионалното мнение е търсено и от Община Пловдив и за строителството на втори гребен канал.

През 2011 година Светла Оцетова е наградена с медал „ Стара планина “ I степен „ за извънредно огромните заслуги към Република България в региона на физическото образование и спорта “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР