Бившата гимнастичка Християна Тодорова разказа в предаването на БНТ Зала

...
Бившата гимнастичка Християна Тодорова разказа в предаването на БНТ Зала
Коментари Харесай

Християна Тодорва пред БНТ: Дори за секунда не съм си казвала, че художествената гимнастика не е моето призвание

Бившата гимнастичка Християна Тодорова описа в предаването на Българска национална телевизия " Зала на славата ", че в нито един момент по време на дейната ѝ спортна кариера тя не е считала художествената гимнастика за своето предопределение.

Пътят на Тодорова в спорта стартира по самодейност на нейната майка, която я записва на тренировки, въпреки самата Християна да признава, че първоначално е имала моменти, в които даже не е желала да бъде в залата.

" Семейството ми постоянно ме е подкрепяло - в фантазиите, в тренировките, в достиженията и в паденията. Имало е моменти, в които не съм желала да вляза в залата. В началото даже мен ме беше боязън от моята треньорка, макар че тя беше прелестна. Никога обаче, даже за секунда, не съм си казвала, че това не е моят спорт или моето предопределение ", спомня си към този момент някогашната състезателка.

Безспорно най-големите триумфи на Християна Тодорова идват като част от ансамбъла ни по художествена гимнастика, с който тя печели златни медали от европейски и международни шампионати, само че върхът е бронзовото отличие от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

" Влязох в ансамбъла за девойки, когато бях на 13 години. Аз желаех да бъда в отбор, тъй като постоянно съм била екипен състезател и се усещам в сигурност, когато към мен има някого ", дългогодишната ни гимнастичка в ансамбъла

" Най-трудното нещо при ансамбъла е да се направи по този начин, че пет разнообразни характера да дишат като един. Това е доста тежка задача за треньорите, които би трябвало да се постараят да го създадат, до момента в който състезателките са още в по-крехка възраст ", безапелационна е още Християна Тодорова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР