Бившата гимнастичка Християна Тодорова e кандидат на България за член

...
Бившата гимнастичка Християна Тодорова e кандидат на България за член
Коментари Харесай

Християна Тодорова: След Олимпиадата в Токио започна да се възвръща красотата в художествената гимнастика

Бившата гимнастичка Християна Тодорова e претендент на България за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика на идния Изборен конгрес на организацията, който ще се организира на 2 и 3 декември в Албуфейра, Португалия.

Бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио 2016 даде особено изявление за фейсбук страницата на Българската федерация по художествена гимнастика два дни преди конгреса, в което показа, че се готви за тези избори в продължение на към този момент пет години.

" Подготовката ми за тези избори тече още от 2017 година, когато изкарах първия изпит за интернационален арбитър категория " Бреве ". Оттогава с всяко едно съревнование, с всяко едно Европейско и Световно състезание, с всеки един семинар, симпозиуми, срещи, изпити, конгреси и така нататък, аз получавам опит тъкмо за този ден, който очаквам с неспокойствие. Моят опит стартира още от спортната ми кариера, още тогава спортът ме приготвя за тази огромна стъпка в моя живот. Аз съм в художествената гимнастика от 24 години, всеки ден и този скок, който желая да направя в този момент, е подсилен от опит, който ми дава убеденост, че мога да се оправя с всяко едно предизвикателство. След като Мария Петрова беше определена за член на Търговска колегия към ФИГ, Илиана Раева ме извика в офиса във федерацията и ме попита: " Готова ли си да тръгнеш натам, накъдето постоянно си желала? " Нямаше и 5 секунди и аз към този момент бях дала отговор, тъй като от години насам знам в каква посока желая да ходя. И съм признателна за това голямо доверие към мен, което ми дава мощ ", разкрива Тодорова.

Християна описа още и какви съгласно нея са нужните качества, които човек би трябвало да има, с цел да заслужи мястото си в Техническия комитет.

" Освен опита и знанията, несъмнено, би трябвало да имаш висока интернационална съдийска категория, би трябвало да владееш непознати езици, да притежаваш обществени умения, дипломация и да можеш да работиш в екип. Трябва да притежаваш еластичност и неотстъпчивост. Нужно е да се сработиш с разнообразни хора, с разнообразни манталитети, да уважаваш всяко едно мнение и да работиш за развиването на художествената гимнастика. Освен организацията и разпоредбите за осъществяване на Европейските шампионати, провеждат се подготвителни лагери, курсове за треньори, механически семинари, организират се срещи, свързани с развиването на нашия спорт и Европейската гимнастика. България е една от водещите страни в художествената гимнастика, освен в Европа, а и в света, по тази причина тя би трябвало да има високи позиции и представители на такива длъжности. Това е самопризнание за престижа на българската школа и се дава по-силен образ ", добави някогашната ни гимнастичка.

Християна Тодорова показа още, че ще работи за опазване на хубостта на спорта, в случай че бъде определена.

" След Олимпиадата в Токио художествената гимнастика стартира още веднъж да се връща към верния път и употребявам думата " връща ", тъй като в действителност е по този начин. Възвръща се хубостта на този спорт, същинския смисъл, който е заложен в художествената гимнастика. Затова бих направила всичко допустимо да останем на този път и самоуверено да се върви напред, без да се поглежда обратно и без да губим още веднъж това, което прави художествената гимнастика специфична ", съобщи бронзовата медалистка от Рио 2016.

Накрая Християна разкри и каквъв съвет е получила от Мария Петрова, която през предходната година бе определена за член на Техническия комитет към интернационалната федерация по гимнастика ФИГ

" Мария Петрова за мен е голям образец, извънредно почтена жена в моите очи. Тя е ентусиазъм, което желая да последвам. В един от последните ни диалози тя ми сподели: " Ти си Християна Тодорова и си остани Християна Тодорова, в случай че бъдеш себе си, такава каквато си, това ще бъде най-силното ти оръжие. Знаеш какво и по какъв начин да го направиш, тъй като го носиш в себе си ". Този съвет го взимам със себе си, освен на изборите за Техническия комитет, а и по принцип в живота. Благодарна съм й. Може би моята орис е да последвам нейните стъпки. Аз съм човек, който гори в работата си, гори в живота си и върша всичко с голяма обич и отдаденост. Извървяла съм доста дълъг и бодлив път още от състезателка, знам какво е компликация, съпротивлявам се до дъно, в никакъв случай не се отхвърлям и по пътя си никого не премазвам. Посветила съм живота си на художествената гимнастика и оставям сърцето си за нея ", приключи Християна Тодорова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР