Бившата боксова легенда Флойд Мейуедър заяви, че ще плати за

...
Бившата боксова легенда Флойд Мейуедър заяви, че ще плати за
Коментари Харесай

Мейуедър ще плати за погребението на Джордж Флойд - slava.bg

Бившата боксова легенда Флойд Мейуедър съобщи, че ще заплати за погребението на Джордж Флойд, съобщи stv.bg.
43-годишният американец, който се отхвърли през 2017 след триумф на ММА боеца Конър Макгрегър, ще покрие всички разноски по погребението на тъмнокожия си съотечественик, който бе погубен от служител на реда в Минеаполис предходната седмица. Новината бе оповестена от Ленърд Елърб, изпълнителен шеф на Мейуедър Промоушънс, за ESPN. Смъртта на Флойд провокира вълна от митинги и вълнения из целия свят.

След убийството му, редица спортни фигури показаха поддръжката си за тъмнокожите и приканиха за правдивост след следващата демонстрация на расизъм на територията на Съединени американски щати. Полицейският чиновник, виновен за гибелта на Флойд – Дерек Човин, бе упрекнат в трета степен ликвидиране и втора степен непредумишлено ликвидиране. Елърб удостовери, че фамилията на Флойд е приело предлагането на Мейуедър, отбелязвайки, че някогашният петкратен първенец в обособените категории е правел сходен жест и в предишното.

„ Вероятно иска ми се ядоса, за това, че го споделям, само че, да – Мейуедър сигурно ще заплати за погребението. Той прави сходни жестове в последните 20 години “, сподели Елърб, добавяйки, че повода заради която той оповестява новината, а не самият Мейуедър, е тъй като Флойд не желал да приказва за жеста. В четвъртък ще бъде отслужена панихида за Флойд в Минеаполис, последвана от възпоменание в родното място на 46-годишния американец – Северна Каролина, в неделя. Погребението ще бъде на 9 юни в Хюстън, Тексас.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР