Бивша възпитателка алармира за насилие в общински център за деца

...
Бивша възпитателка алармира за насилие в общински център за деца
Коментари Харесай

Бивша възпитателка алармира за насилие над деца в общински център в София

Бивша възпитателка сигнализира за принуждение в общински център за деца в София, заяви Нова телевизия. Анабел Николова твърди, че e видяла нейна колежка да бие дете с пръчка. Тя е подала сигнал за случая в прокуратурата. Обвинената обществена работничка обмисляла да заведе дело за уронване на престижа.

Николова упреква и шефа на обществения център Ганка Филипова, в немарливо отношение по случая и невзети ограничения. По думите й редовно в центъра се правили разнообразни нарушавания - свидетелства за заключване на деца и кражба от възпитатели на дарени за децата облекла.

Анабел Николова е работила в центъра до края на януари, след което е напуснала. Тя е израснала в обществен дом. До януари тази година работи като педагог в общинския център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания " Детелина " в София. По думите й някогашната й колежка Фикрие Байдакова била с дървена пръчка дете, крещейки му, че й е писнало от държанието му. Детето е момче на 12 години.

" Аз заварих грубо сборичкване сред деца и с цел да го предотвратя, взех една метла и я сложих сред тях, само че не съм протегнала ръка на никого ", твърди Байдакова.

Отдел " Закрила на детето " към Столичната община е излязъл с устно мнение, че не е намерено принуждение в център " Детелина ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР