Бивш шеф по сигурността на Twitter се превърна в разобличител

...
Бивш шеф по сигурността на Twitter се превърна в разобличител
Коментари Харесай

Бивш шеф в Twitter сподели опасения за сигурността

Бивш началник по сигурността на Twitter се трансформира в изобличител и свидетелства, че компанията е подвела потребителите и американските регулатори по отношение на пропуски в нейната сигурност.

Пейтер Затко твърди, че Twitter е подценил какъв брой подправени и спам сметки има на неговата платформа.

В изобличителните разкрития на Затко, разкрити запърви път от CNNиThe Washington Post, той упрекна Twitter, че не поддържа строги практики за сигурност и „ лъже за ботовете на Илон Мъск “.

Той подаде жалбата си до Комисията по скъпите бумаги и тържищата през юли.

В нея Затко подлага на критика също метода, по който Twitter обработва сензитивна информация и твърди, че не е съумял да рапортува тъкмо някои от тези въпроси на американските регулатори.

Twitter се сблъска с редица високопоставени хакове, ориентирани към Барак Обама, Джо Байдън и Кание Уест.

Сред опасенията си Затко твърди, че Twitter е страдал от неизмеримо висок % на произшествия със сигурността – „ почти един случай със сигурността всяка седмица, задоволително сериозен, че Twitter е задължен да го рапортува на регулаторите “.

Той сподели, че по този начин наречените вътрешни закани - опасности за сигурността, подбудени от хора със злонамерени планове от компанията - са останали " на практика ненаблюдавани ".

Бившият началник по сигурността разкри загрижеността си за това по какъв начин Twitter обработва данни, потвърждавайки, че прекалено много чиновници имат достъп до чувствителни системи и потребителски данни.

Той се тормози, че компанията няма работещ проект за възобновяване след срив и твърди, че в предишното Twitter не е съумял да изтрие вярно данните на хора, които са анулирали своите сметки.

Относно подправени и спам сметки той сподели, че „ умишленото незнание е норма “ в софтуерната компания и упрекна ръководителите на Twitter, че нямат огромен тласък да разпознават тъкмо какъв брой в действителност има в платформата.

Според The ​​Washington Post обаче той „ дава малко твърди доказателства “ в поддръжка на тези изказвания.

Въпреки това юристите на Илън Мъск скочиха против мненията.Юридическият му екип сега се пробва да измъкне шефа на Tesla от договорката, като твърди, че Twitter няма метод да ревизира какъв брой от неговите 229 милиона дейни консуматори дневно в действителност са хора.

Адвокатът на Затко сподели пред CNN, че неговият клиент е почнал процеса на подаване на сигнали преди предлагането за придобиване да стане обществено притежание и не е осъществил контакт с Илон Мъск.

Въпреки това, един от юристите на Илон Мъск, Алекс Спиро, сподели пред CNN, че Затко е бил свикан да бъде евентуален очевидец. Бивш хакер, Пейтър Затко е добре позната фигура в кръговете по компютърна сигурност.

Той също по този начин е заемал управителни позиции в Гугъл и организацията за проучване и развиване на държавното управление на Съединени американски щати DARPA.

Говорител на Twitter сподели: „ Твърденията и опортюнистичният миг на Затко наподобява са предопределени да привлекат вниманието и да нанесат щета на Twitter, неговите клиенти и неговите акционери. Сигурността и поверителността от дълго време са цели за цялата компания в Twitter и ще продължат да бъдат. “

Джон Тай от Whistleblower Aid, който оказва помощ на Питер Затко, го разказа като „ воин “ и прикани организациите бързо да проверяват обвиняванията.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР