Бивш севернокорейски дипломат, избягал в Южна Корея, прикани днес своя

...
Бивш севернокорейски дипломат, избягал в Южна Корея, прикани днес своя
Коментари Харесай

Бивш севернокорейски дипломат, избягал в Южна Корея, прикани колегата си, изчезнал в Италия, да последва примера му

Бивш севернокорейски посланик, избягал в Южна Корея, прикани през днешния ден своя сътрудник, който изчезна в Италия, да последва образеца му и да отиде в Сеул, съобщи Ройтерс.

44-годишният Джо Сон-гил, който до наскоро бе и.д. дипломат на Северна Корея в Италия, изчезна дружно със брачната половинка си, откакто двамата излезли от посолството, без да се обадят на никого при започване на ноември. Ройтерс цитира италианския вестник "Република ", че Джо е изискал леговище в Съединените щати и е под закрилата на италианското разузнаване.

Държавният департамент на Съединени американски щати и американското посолство в Сеул не са дали отговор на въпросите на Ройтерс по отношение на изчезналия посланик.

В отворено писмо Тхе Йон-хо, някогашен заместител на севернокорейския дипломат във Англия, който е избягал през 2016 година в Сеул, прикани Джо Сон-гил да последва образеца му.

"Бягството в Южна Корея е обвързване, а не избор на севернокорейските дипломати, които работят за обединяването (на двете корейски страни ", написа Тхе. "Ако дойдете в Южна Корея, ще настъпи по-скоро денят, в който нашите страдащи сътрудници и севернокорейските жители ще бъдат освободени от робството ".

Тхе и Джо са следвали и работили дружно преди бягството на Тхе в Сеул, показва Ройтерс.

Северна Корея има дипломатически връзки с 26 европейски страни от 2013 година Пхенян изисква от дипломатите си, заминаващи в чужбина, да оставят най-малко едно от децата си в Северна Корея, само че за някои от най-верните на режима дипломати се вършат изключения, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР