Бивш работник по съоръженията в училище в американския щат Масачузетс

...
Бивш работник по съоръженията в училище в американския щат Масачузетс
Коментари Харесай

Ще арестуват мъж, незаконно използвал ток за крипто добив

Бивш служащ по оборудванията в учебно заведение в американския щат Масачузетс скрито е употребявал електричество, с цел да конфигурира и употребява 11 добивни машини в обходно пространство на учебното заведение.

Надеам Нахас е откраднал електричество на стойност съвсем $18,000, с цел да зарежда своята интервенция по крипто рандеман през 2021 година, в интервала сред 28 април и 14 декември.

Според информацията в този момент той би трябвало да бъде задържан, откакто е пропуснал планувано правосъдно съвещание, с цел да отговори на обвиняванията.

Нахас трябваше да се изправи пред съда на 23 февруари заради обвинявания във вандализъм в учебно заведение и лъжливо потребление на електрическа енергия.

Съобщава се, че локалната полиция в началото е била осведомена за интервенцията през декември 2021 година, откакто шефът по оборудванията е забелязал компютри, кабели и въздуховоди, които изглеждали не на място, имайки поради, че се намирали в пространство наоколо до котелното помещение на учебното заведение.

Там били открити общо 11 компютъра, а Нахас бил разпознат като обвинен след тримесечно следствие.


 


Това сигурно не е първият случай, в който някой е упрекнат в кражба на електричество за рандеман на криптовалута.

През август 2020 година, българските управляващи арестуваха двама мъже за нелегално източване на електрическа енергия на стойност над 2.5 милиона лв. за ръководството на две ферми за крипто рандеман.

Малко по-късно през декември същата година българските управляващи в взаимна интервенция с ЧЕЗ откриха нерагламентирано включване в мрежата. Според информацията загубите на ток по това време се равняват на месечното ползване на близо 4250 семейства.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР