Бивш политик даде мнение за случващото се на границата ни.Граничен

...
Бивш политик даде мнение за случващото се на границата ни.Граничен
Коментари Харесай

Каракачанов: Границата ни е пробита като швейцарско сирене

Бивш политик даде мнение за протичащото се на границата ни.

Граничен служител на реда загуби живота си, откакто беше прострелян от турски овчари, причакващи да ограбят мигранти, на границата с южната ни съседка. Когато има незаконен трафик на хора в големи размери, страната би трябвало да е наясно какво желае да направи. През последната година и половина всички изредили се български държавни управления не се занимаваха с този проблем. Границата беше разграден двор. Нелегалните мигранти режеха, където си изискат, известия към медиите не се подаваха и обществото научаваше, че българската граница е пробита като швейцарско сирене, когато в Ботевград заловиха 60 индивида. Крият са обстоятелствата, че тези групи минават през сръбската граница. Това заяви бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на " Деня ON AIR ". 

По думите му политиците в България нямат воля да се оправят с този проблем, поради което той продължава да съществува.

" Този проблем съществуват в България от 2014-2015 година До ден сегашен българските държавни управления си сменят визията за това по какъв начин ще се оправят с казуса. Нито едно от тях не е взело решение въпросът да се реши по отношение на закона в България - с радикални ограничения като мощ ", акцентира Каракачанов. 

Разграден двор ли е българската граница?

Според него, щом в България няма ясна визия по какъв начин ще бъдат третирани незаконните мигранти и няма ясни разпоредби към " Гранична полиция ", се случват трагични произшествия.

" Европа не е безкрайна. Когато изпълнят Западна Европа, ще тръгнат към Централна, след това ще дойдат и в България. Важно е да определим своята идея - желаеме ли у нас да идват хора, без да сме ги канили ", установи Каракачанов. 

Бившият министър на защитата е на мнение, че командироването на служители на реда от цяла България по границата е неприятна процедура, защото те не са готови и им липсва техника. 

" Специалните сили към днешна дата са добре готови, защото по мое време беше осъществен план за придобиване на нова бронирана техника, разполагат и със 100 транспортни средства. В последната година и 7 месеца концепцията на политиците беше да се вършат, че няма незаконна миграция ", счита той. 

Каракачанов беше безапелационен, че нелегалното прекосяване на границата е закононарушение, за което се " поставя затвор, а не хотел ".

" Границата би трябвало да бъде подсилена с подготвени хора. Да бъдат изпратени тези формирования от армията, които са подготвени за сходни дейности, а не да отбиваме номера. Трябва да бъде възобновен статутът на гранични служители на реда, които да са локални хора. Необходими се дронове и автожири за въздушно наблюдаване ", предложи някогашният министър. 

Каракачанов разяснява и изгубването на 12-годишния Александър от Перник. 

" Това дете няма по какъв начин да е 4 дни на улицата. Може би става въпрос за похищение или нещо друго. Отговорност за изгубването му носи този, който е трябвало да се грижи за него ", заключи някогашният министър на защитата, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР