Бивш министър на туризма от ГЕРБ атакува правителството.Туристическият сектор има

...
Бивш министър на туризма от ГЕРБ атакува правителството.Туристическият сектор има
Коментари Харесай

Ангелкова, ГЕРБ: Държавата не подпомага достатъчно туризма

Бивш министър на туризма от ГЕРБ нападна държавното управление.

Туристическият бранш има потребност от поддръжка тук и в този момент. Твърдението на министъра на туризма Христо Проданов, че туристическия отрасъл е задоволително добре финансиран не дава отговор на действителността, сподели в обзорното предаване „ Позиция ” депутатът от ГЕРБ - СДС Николина Ангелкова.

Тя съобщи, че предложенията които са създали като съпротива са били отхвърлени точно с тезата на ръководещите, че туризма у нас е подсилен от страната:

" Предложих да продължи мярката 60/40 за сектор туризъм и след 30-ти юни. Също по този начин да продължат средствата за оборотен капитал и да се подкрепи бранша по повод високите цени на електрическата енергия, тъй като тази част от разноските е с 50 на 100 повече спрямо предходната година. Инфлацията е двойна, което води до двойно нарастване на продуктите. Отделно предложихме, ДДС-то на питателните артикули. Всички тези оферти бяха отхвърлени от ръководещите. "

По думите на Ангелкова е било отхвърлено и предлагането, 9 те % Данък добавена стойност да остане и за идната година. Двайсет и пет милиона лв. заложени в бюджета за мярката „ 35 евро на седалка ” ще стигнат за към хиляда и няколко чартърни полета, сподели бившият министър на туризма, като добави, че през 2019-та чартърните полети на летищата Варна и Бургас са били 11 хиляди.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че към момента няма разбор на правителството кои държавни бази са годни да се употребяват, кои ще бъдат предоставени за тази цел. При противоположната връзка с хотелиерския бизнес излиза наяве, че броя на украинските бежанци по родните хотели е внушителна цифра и опасенията за това, че всички могат да бъдат настанени на нови, обитаеми места остава високо.

" Държавата би трябвало да стартира да извършва обещанието за погашение на 40 –те лв. помощ на хотелиерите за настаняването на украински жители подали заявление за бежански статут. Хотелиерите не са получили нищо все още. Обещанието е тези средства да стартират да се изплащат от средата на този месец. От област Бургас, информацията от сектора е, че нито един притежател на хотел не е получил обезщетение по тази мярка ”

По мотив оповестената поддръжка за кмета на Варна Иван Портних от страна на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Николина Ангелкова заяви, че правителството през последните седмици показва само репресии, отпадналост и непросветеност. Според нея министър ръководителя Кирил Петков нарушава Конституцията. Тя съобщи, че с ръководещите репресии вземат решение проблемите си като пренасочват вниманието към представители на опозицията, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР