Бивш ИТ специалист в австралийското посолство в Тайланд е осъден

...
Бивш ИТ специалист в австралийското посолство в Тайланд е осъден
Коментари Харесай

В Тайланд: Осъдиха ИТ специалист заради камери в дамските тоалетни

Бивш ИТ експерт в австралийското посолство в Тайланд е наказан на две години затвор за инсталиране на шпионски камери в дамските тоалетни в задачата.

39-годишният Найот Тамсонгсана се признава за отговорен по две обвинявания в осъществяване на непристойни дейности според законите на кралството за полово принуждение и нарушение на публичния ред.

БГНЕС напомня, че мъжът е двоен жител на Тайланд и Австралия, който преди този момент е работил в разнообразни австралийски компании и държавни организации, а по-късно се върнал в Тайланд и почнал работа в посолството като механически чиновник.

Мини-камери, инсталирани да снимат протичащото се в женските душ-кабини и тоалетни, бяха открити от службата за сигурност на посолството, откакто една от служителките откри дребна карта с памет за видеокамерата на пода на дамската тоалетна.
Не е известно какъв брой време са престояли камерите в тоалетните, преди да бъдат открити.

" Съдът го призна за отговорен по две обвинявания и го осъди на по две години за всяко от тях, само че с признанието му наказването беше понижено на половина ", съобщи прокурор пред Агенция Франс Прес.

Найот беше уволнен и задържан през януари 2022 година, когато посолството подаде публична тъжба.
Според ABC, шестдесет дами са подали показания в полицията по време на следствието.

Цифровите полови закононарушения , в това число шерването на интимни фотоси или видеоклипове без позволение, остават относително необикновена процедура в Тайланд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР