Битови и строителни отпадъци, гуми, складиране на сено и отглеждане на животни

...
Битови и строителни отпадъци, гуми,
складиране на сено и отглеждане на
животни
Коментари Харесай

Отпадъци, гуми, сено и отглеждане на животни под мостовете на републиканската пътна мрежа

Битови и строителни боклуци, гуми, складиране на сено и развъждане на животни под оборудванията са основните констатации от осъществените инспекции на мостовете по републиканската пътна мрежа. До 23 август са тествани 3 808 съоръжения. Нерегламентирано използване на пространството под мостовете и прилежащия им сервитут има при 120, съобщи на брифинг ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски. Работата на специалистите продължава и предстои на откритите извършители, съвместно с способените органи - РИОСВ и общините, да се сформират актове по Закона за административните нарушавания и наказания. Санкцията за физическите лица е от 200 до 500 лева, а за юридическите от 1000 до 3000 лева Там, където нарушителите не може да бъдат открити ще премахнем неправомерно струпаните боклуци за сметка на бюджета, акцентира Терзийски.

Размерът на средствата за почистването на боклуците се прецизира и сега се изготвят спомагателни задачи към пътните ръководства. Прогнозата е, че ще отидат не по-малко от половин милион лева. За страдание вместо за настоящ ремонт и поддържане на пътищата, за изкърпване на настилките, за възобновяване на маркировката на второкласната и третокласната мрежа и за обезопасяване на секторите ще би трябвало да ги хвърлим за почистване на отпадъци, които недобросъвестни жители, компании и организации са разпръснали, подчерта Терзийски. Апелирам жителите да не изхвърлят битовите и строителните си отпадъци освен в сервитута на мостовите уреди, а изобщо на нерегламентирани места, тъй като за да бъдат предотвратени последствията от техните дейности се бърка освен в нашия джоб, само че и в техния в това число, заяви Терзийски и акцентира, че опазването на околната среда зависи освен от институциите, само че и от всеки български гражданин.

Разчистването на пространствата около някои уреди стартира и задачата ни е премахването им да завърши до средата на септември, сподели още ръководителят на УС на АПИ.

Голяма част от откритите нарушавания са под уреди, които са в населените места или в непосредствена непосредственост до тях. Например захвърлени автомобилни гуми са открити под моста при 17-ти км на път III-208 Провадия - Дългопол и община Провадия е известена да ги отстрани. Строителни материали и машинизация са констатирани и под оборудването при 63-ти км на път III-609 в Дряново.

През летните месеци някои замеделски стопани употребяват пространството под мостовете за краткотрайно депозиране на бали със сено и плява или за развъждане на кокошки и овце. Пространството под съоръжение над река Бели Вит на път III-3701 в Тетевен е било обособено за отглеждане на животни като мястото е било оградено с греди, дъски и талашитени плоскости. На същия път единствено че на оборудване на сто места от първото е изработен курник. Временните селскостопански заграждения вече са отстранени. Обособени пространства за развъждане на животни са открити и под моста в село Крушаре на път II-53 Сливен - Ямбол. Сено е открито и под надлез на път II-23 Кубрат - Русе в Русенска област и на път II-48 Омуртаг - Котел на територията на село Тича.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР