Биткойнът не успя да удължи възстановяването си до така желаната

...
Биткойнът не успя да удължи възстановяването си до така желаната
Коментари Харесай

Биткойнът пак е на червено: мираж ли е, че цената му ще достигне $40 000?

Биткойнът не съумя да удължи възобновяване си до по този начин мечтаната от мнозина цел от $40 000 и цената му падна с 4% в разгара на срутва на софтуерния бранш на Wall Street, оповестяват международните медии.

Пазарът на криптовалути като цяло е обагрен в алено след известното възобновяване тази седмица. Bitcoin се търгува под $37 000 и това е най-ниската му цена от 26 януари.

Припомняме, че на 25 януари цифровата валута струваше $36 800 и доста финансови специалисти несъмнено към този момент стартират да се чудят дали възможностите цифровата валута да доближи задачата от $40 000 не са нищо повече от мираж.
 Началото на края? Криптовалутите съвсем удариха 6-месечно дъно
Началото на края? Криптовалутите съвсем удариха 6-месечно дъно

Американската крипто промишленост натрупа и санкции за над $2 милиарда

" Възстановяването на биткойна беше обнадеждаващо през последната седмица, само че той не съумява да задържи това, което може да провокира прочут дискомфорт измежду тези, които се надяват обезценяването да е останало в предишното ", разяснява Крейг Ерлам - анализатор в Oanda.

Експертите предизвестяват, че решенията на централните банки ненапълно ще дефинират посоката на криптоактивите.

" Биткойнът ще продължи да се търгува като рисков актив и евентуално ще се възползва от това, в случай че централните банки продължат с нежеланието си да стягат своята парична политика ", изясни Едуард Моя, който е финансов анализатор в Oanda.
 Bitcoin възстановява превъзходството си
Bitcoin възстановява превъзходството си

Делът на най-старата криптовалута на пазара стартира отново да пораства

Според упованията, Английската централна банка и Европейската централна банка биха могли да окажат по-голямо от естественото влияние върху криптовалутите, защото Wall Street търси сигнал за посоката, в която се движи рискът.

Що се отнася до Съединени американски щати, Федералният запас (ФЕД) алармира за опцията от повишение на лихвите тази година, което евентуално ще докара до съществени продажби на рискови активи, като високо оценени софтуерни акции и множеството криптовалути.
 Основните крипто прогнози за 2022-а година
Основните крипто прогнози за 2022-а година

Според финансови анализатори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР