Биткойнът - най-голямата криптовалута в света, понесе брутален удар в

...
Биткойнът - най-голямата криптовалута в света, понесе брутален удар в
Коментари Харесай

Криптовалутите продължават да се понижават с тревожни темпове

Биткойнът - най-голямата криптовалута в света, понесе жесток удар при започване на седмицата и се намали с повече от 6 % като падна под 27 000 $ и продължи да намалява цената си и в четвъртък. Криптовалутата доближи най-ниската си точка от декември 2020 година насам, заяви уеб сайтът „ The Brussels Times”.
Други криптовалути означиха сходни спадове в цената, като етериум загуби повече от 12%, а BNB също означи огромен спад. Експертите предизвестяват за "крипто зима ", при която растежът на бранша ще спре.
Инвеститорите се въздържат от рискови вложения, защото лихвените проценти се покачват, и по тази причина се отхвърлят от непредсказуемата цифрова валута.
Макар да се твърдеше, че криптовалутата е устойчива на инфлация и рецесии заради своята самостоятелност от държавни управления и банки, последните няколко години потвърдиха противоположното. Например биткойнът спадна с 57%, когато през март 2020 година пандемията от COVID-19 унищожи международните пазари, след което и фондовите пазари, и криптовалутите се възвърнаха със зашеметяващи темпове.
Тъй като сега инфлацията господства в международните стопански системи, централните банки покачиха лихвените проценти. За вложителите, които търсят несъмнено място за запазване на благосъстоянието си, криптовалутите може да се сторят прекомерно рискови заради нестабилния си темперамент.
Други терзания са свързани с регулациите и пробивите в сигурността, защото през последните години скептицизмът обезцени криптовалутите. Един от образците е репресията на Китай против добива на биткойн през 2021 година, която докара до срив на криптовалутата от 65 000 $ през април до 35 000 $ през юни.
Определени специалисти също по този начин считат, че неотдавнашните битки на една от най-големите така наречен постоянни монети - TerraUSD, са изиграли роля в последния срив на биткойн. TerraUSD е токен, който е планиран по този начин, че постоянно да коства 1 USD, само че неотдавна потъна под 0,70 USD.
Тепърва следва да се разбере дали спадът на криптовалутата ще продължи, защото някои считат, че изпадналите в суматоха вложители ще влошат нещата, до момента в който съгласно други спадът е единствено естествена част от цялостния ѝ модел на напредък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР