Биткойн затвърди позицията си във финансовия пейзаж, изкачвайки се в

...
Биткойн затвърди позицията си във финансовия пейзаж, изкачвайки се в
Коментари Харесай

Биткойн вече е на 10-то място сред най-големите активи в света

Биткойн затвърди позицията си във финансовия пейзаж, изкачвайки се в класацията и утвърждавайки се като един от водещите активи в международен мащаб.

Последните ранглисти , обхващащи разнообразни активи – от обществени компании до благородни метали, криптовалути и ETF-и, нареждат Биткойн на 10-то място. Той изостава от златото и среброто, както и от огромните софтуерни играчи като Microsoft, Apple и Amazon.

При тази последна оценка Биткойн изпреварва по пазарна капитализация уважавани структури като Tesla, Visa и JPMorgan, като се приближава до значителниата оценка от $1 трилион, а настоящата му цена се колебае към $48,000. По-конкретно, пазарната капитализация на Биткойн възлиза на съвсем $950 милиарда.

По-нататък в листата Етериум, друга забележителна криптовалута, си обезпечава 36-та позиция от общо 100 оценени актива.

На върха на класацията се намира златото, което може да се похвали с пазарна капитализация от $13.6 тrрилиона.

През последните дни Биткойн показва окуражаващи признаци, свидетелстващи за евентуално продъжаване на бичия тренд. Пазарни специалисти и анализатори показват оптимизъм във връзка с продължаващото рали, като плануват опцията Биткойн да доближи нови рекордни стойности.

Главният изпълнителен шеф на CryptoQuant Ки Йонг Джу изрази бича вероятност за цената на Биткойн, като чака забележителен скок от 160%, предвиждайки Биткойн да доближи или $112,000, или най-малко $55,000 в границите на годината. Този оптимизъм произтича от забележителните притоци, следени на спот пазара на Биткойн ETF през последния месец, макар забележителните изходящи потоци от Grayscale.

По сходен метод уважаваният крипто аналитик Stockmoney Lizards допуска, че Биткойн може да е открил нов ценови най-малко на равнище $40,000, като прави заключения от следените модели, а точно историческите събития, свързани с халвинга на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР