Биткойн възвърна позицията си на доминираща криптовалута на пазара, надминавайки

...
Биткойн възвърна позицията си на доминираща криптовалута на пазара, надминавайки
Коментари Харесай

Биткойн възвръща контрола си върху крипто пазара

Биткойн възвърна позицията си на преобладаваща криптовалута на пазара, надминавайки комбинираната пазарна капитализация на всички останали криптовалути, по данни на TradingView.

В понеделник метриката на преобладаващата позиция на BTC надвиши 50% за първи път от май 2021 година насам. Това нарастване идва след предходен спад на пазарния дял на Биткойн заради възбраната на Китай за рандеман на криптовалути и опасенията за въздействието им върху околната среда, което докара до забележителен спад в цената на Биткойн .

През юни 2022 година преобладаващата позиция на Биткойн още веднъж се приближи до 50% по време на пазарния спад, породен от високата инфлация в Съединени американски щати и реакцията на Федералния запас.

През тези интервали обаче алткойните като Етериум претърпяха по-значителни загуби от Биткойн, като съотношението ETH /BTC внезапно спадна.

Неотдавна съотношението ETH/BTC се намали от 0.07 на 6 юни до 0.064 все още на писане на публикацията. Струва си да се означи, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) смята Биткойн за стока, както удостовери ръководителят на SEC Гари Генслер.

В правосъдно дело , обвързвано с Binance, SEC класифицира локалния токен на Binance, BNB , като скъпа книга. От началото на месеца цената на BNB е спаднала с 20%.

Някои критици настояват, че метриката за господстващо състояние на Биткойн не показва тъкмо същинския му пазарен дял, защото в изчислението са включени постоянни монети, които всъщност са токени, обезпечени с долари.

Въпреки това даже пазарът на постоянни монети се сви тази година заради регулаторни дейности, като намесата на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) във връзка с Paxos и нейния токен BUSD .

Според Майкъл Сейлър, изпълнителен ръководител на MicroStrategy, се планува преобладаващата позиция на Биткойн да се увеличи над 80%, защото регулаторите стягат хватката си върху други цифрови активи.

Освен това цената на Биткойн се е нараснала с 6% от предходната седмица насам, откакто BlackRock подаде заявление за спот Биткойн ETF (борсово търгуван фонд). Инвеститорите се надяват, че този ETF може да получи особено утвърждение от SEC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР