Биткойн скочи до рекордно високо ниво от 300 000 долара

...
Биткойн скочи до рекордно високо ниво от 300 000 долара
Коментари Харесай

Биткойн скочи до небесата: 300 000 долара за монета

Биткойн скочи до рекордно високо равнище от 300 000 $ за монета през последните часове, което е растеж от над 930%. Това се събощава в публикация на " Капитал ".

Скокът идва на фона на възходящото институционално разбиране на биткойн, защото от ден на ден огромни компании и финансови институции разпознават капацитета му като хедж на стойност и капиталов актив.

Над 9.5 трлн. $ бяха вкарани в крипто бранша, което докара до 80 милиарда трейдинг ликвидации - най-големия обем в историята до момента, написа още изданието. Мнозина спекулират, че заради бързото повишаване на капиталовите портфейли на крипто холдърите, имотният пазар в международен мащаб ще нарастне, до момента в който те се пробват да диверсифицират.

Ръстът в цената на биткойн на 1 април се дължи на редица фактори, в това число увеличени институционални вложения, възходящата известност на приложенията за децентрализирано финансиране (DeFi) и вълната от приемане на нововъзникващите пазари. Втората най-голяма криптовалута Ethereum също се радва на доста покачване и се търгува за 25 000 $.

Справка на Клуб Z  сочи, че единствено преди десетина дни - на 20 март, Българска телеграфна агенция оповестява, че курсът на биткойна се е покачил до деветмесечен връх. Най-голямата криптовалута е коствала тогава... 28 567 $.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР