Биткойн Кеш, криптовалутата, която се появи чрез форк на Биткойн

...
Биткойн Кеш, криптовалутата, която се появи чрез форк на Биткойн
Коментари Харесай

Биткойн Кеш успешно премина през втория си халвинг

Биткойн Кеш, криптовалутата, която се появи посредством форк на Биткойн през 2017 година, неотдавна претърпя второто си халвинг събитие, което докара до понижаване на възнагражденията на миньорите от 6.25 BCH на 3.125 BCH.

Това халвинг събитие следва първото такова, осъществило се на 8 април 2020 година, при което възнагражденията на миньорите бяха понижени на половина от 12.5 BCH на 6.25 BCH .

Биткойн Кеш, производно на истинската мрежа на Биткойн ( BTC ), има за цел да обезпечи по-бързи и по-достъпни транзакции. В очакване на халвинга Биткойн Кеш означи забележителен ценови скок, като за последните 30 дни се увеличи с 42%. Малко след самото събитие обаче цената осъществя спад с към 3% до към $575, преди още веднъж да се увеличи до $668 все още на писане на публикацията, реализирайки 10% на дневна база.

Модернизации и усъвършенствания на мрежата

Освен халвинга, Биткойн Кеш се приготвя за ъпгрейд в средата на май, целящ въвеждането на адаптивно ограничаване за размера на блоковете. Този препоръчан логаритъм ще разреши размерът на блоковете на Биткойн Кеш да се контролира въз основа на междинния размер на последните блокове, като задачата е да се понижи уязвимостта на мрежата от спам офанзиви и да се понижат разноските за транзакции.

Реакция на миньорите и пазара

Очакването за халвинга и последствията от него провокираха полемики измежду вложителите и миньорите по отношение на бъдещето на Биткойн Кеш. Общият хаш рейт на мрежата означи забележителен растеж преди халвинга, като на 1 април доближи над 8 екзахаша в секунда (EH/s), преди да се стабилизира на равнище към 3.78 EH/s. Тези съмнения в скоростта на продан отразяват акомодацията на миньорите към понижените хонорари, като в същото време се стремят да запазят рентабилността си.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР