Биткойн и Dogecoin достигнаха нови рекордни стойности на курсовете си

...
Биткойн и Dogecoin достигнаха нови рекордни стойности на курсовете си
Коментари Харесай

Курсът на Ethereum достигна над 3000 долара

Биткойн и Dogecoin доближиха нови рекордни стойности на курсовете си през април, само че наподобява, че май ще бъде месецът на Ethereum, най-малко в случай че съдим съгласно това по какъв начин започнаха нещата. Криптовалутата, втората по величина в света и най-широко употребяваната, доближи 3000 щатски $ за първи път в неделя. Както е всекидневно за криптовалутите, привличащи заглавията, това беше метеоричен напредък за Ethereum през последната седмица. Каква е била цената на криптовалутата на същия ден преди една година? Малко над 207 $.

Сега криптовалутата има пазарна капитализация от малко под 350 милиарда щатски $. Тя нараства бързо през последната година, най-много в очакване на нейното наново пускане като Ether 2.0, само че това последно рали е обвързвано с новините от предходната седмица, че Европейската капиталова банка е издала 120 милиона $ (около 100 милиона евро) в облигации, употребявайки блокчейна Ethereum.

Докато биткойнът е най-известната криптовалута, струваща 58 000 щатски $ за токен и с пазарна капитализация от над един трилион щатски $, той съвсем напълно се употребява като умозрителен актив, който хората купуват  и продават. Ether, криптовалутата, построена върху блокчейна Ethereum, е най-широко употребяваната цифрова валута при крипто търговията. Така да вземем за пример NFT токените, които удостоверяват собствеността върху дадени цифрови артикули, се купуват и продават по-специално благодарение на Ethereum, а не на биткойн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР