Битките се засилиха около няколко болници в Северна Газа, като

...
Битките се засилиха около няколко болници в Северна Газа, като
Коментари Харесай

Здравни центрове в Северна Газа под обсада в „ден на война срещу болници“

Битките се ускориха към няколко лечебни заведения в Северна Газа, като някои получиха директни удари и известия за жертви измежду пациенти и десетки хиляди разселени палестинци, приютили се в оборудванията, до момента в който израелските войски не престават напредването си.

Министерството на здравеопазването на Газа сподели в петък, че израелските танкове са се доближили към минимум четири лечебни заведения от всички направления.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Сега не е моментът “: Израелската левица е в спор за бъдещето след офанзивата на Хамас Израелските бомбардировки повреждат повече от половината жилищни единици в Газа Коя от лечебните заведения в Газа заплашва Израел? Експертите споделят, че израелските „ филантропични паузи “ няма да значат доста за Газа завършек на списъка

Ръководителят на болница Al-Shifa, Мохамед Абу Салмия, сподели пред Al Jazeera, „ Този ​​ден беше ден на война против лечебните заведения. “

„ Болните и ранените заемат всички коридори на болничното заведение и не можем да правим хирургически интервенции “, сподели Салмия.

„ Не можем да намерим нито едно легло, на което да сложим жертвите “, добави той за обстановката в най-голямото здравно заведение в Газа. „ Вземаме сложни решения сред това кого да спасим и кого да оставим да почине... до момента в който ви приказвам, заставам пред 100 мъртви тела. “

 INTERACTIVE_HEALTHCARE_DAMAGE_GAZA_NOV7_2023

 

„ През последните няколко часа израелската войска обкръжи три лечебни заведения в град Газа и индонезийската болница на север “, заяви Хани Махмуд от Ал Джазира от Хан Юнис.

„ Използвайки танкове и бронирани транспортни средства, те затвориха към 100-метров (около 330 фута) периметър към тези лечебни заведения, към момента приютявайки хиляди ранени и разселени хора. Хората изпратиха апели от болничното заведение Ал-Рантиси и болничното заведение Насър с молба да им бъде разрешено да избягат “, сподели той, добавяйки, че до момента в който Израел е наредил евакуацията на оборудванията, даже тези, които могат да избягат, се опасяват да го създадат без гаранция на безвредно прекосяване.

„ Пътуването от лечебните заведения „ Насър “ и „ Ал-Рантиси “ до източната част на улица „ Салах ал-Дин “ в град Газа е доста рисково и е обект на многократни въздушни удари “, сподели той.

Рано в петък Израел удари двора и акушерското поделение на болница Ал-Шифа, където се укриват десетки хиляди хора, съгласно Ашраф ал-Кудра, представител на Министерството на здравеопазването на Газа. Най-малко 13 души бяха убити и няколко ранени.

Израел бомбардира постройките на болница Al-Shifa пет пъти от четвъртък вечерта, сподели al-Qudra.

Друго нахлуване покрай медицинския център Ал-Наср, който включва две лечебни заведения за деца, умъртви двама души, съгласно министерството.

По-късно в петък Палестинското общество на Червения полумесец (PRCS) заяви, че минимум един човек е бил погубен и 20 са били ранени при пукотевица от израелските сили в болница Ал-Кудс в Газа.

Паника, до момента в който израелските войски „ обкръжават “ болница Ал-Шифа

Д-р Ахмед Мохалалати, хирург в болница Ал-Шифа, сподели пред Ал Джазира, че офанзивите пред комплекса не са спрели от нощес.

„ Можете да чуете доста изстрели и тогава разбирате, че танковете се доближават до болница Ал-Шифа “, сподели той.

Мохалалати добави, че многократното ориентиране към Ал-Шифа от израелската войска е принудило доста от пациентите да изоставен „ болничното заведение, без да подхващат лекуване или интервенции “.

„ През последния месец всички видяха, че това е рисково място “, сподели той. „ Предполага се, [това е било] предопределено да бъде най-безопасното място. “

По-рано видео от Al-Shifa записа звука на приближаващ огън, пораждащ хора в спонтанните им убежища в двора, последван от писъци за кола за спешна помощ.

 INTERACTIVE-LIVE-TRACKER-GAZA-NOV10-2023 -1320GMT

Директорът на Al-Shifa сподели, че Израел е изискал оборудването да бъде евакуирано, само че добави, че няма къде да отидат толкоз огромен брой пациенти.

Хюман Райтс Уоч прегледа сателитни изображения, показващи, че израелските сили обкръжават Ал-Шифа късно в четвъртък. Международната правозащитна група сподели, че „ предполагането, че всички цивилни структури са цели или предупреждаването на цивилни да бягат без безвредно прекосяване или безвредно място, където да отидат, не е задоволително “ като дейно предизвестие, призовавайки международните водачи да „ работят за попречване на по-нататъшни всеобщи зверства “. < /p>

„ Няма останало безвредно място. Армията удари Ал-Шифа. Не знам какво да върша “, сподели 32-годишният Абу Мохамад, който беше измежду търсещите леговище в болничното заведение. „ Има пукотевица... в болничното заведение. Страх ни е да излезем. “

След офанзивите очевидци споделиха, че доста хора са почнали да напущат територията на оборудването, опасявайки се от нови офанзиви.

„ Работя в болница Ал-Шифа и тя може да бъде бомбардирана всеки миг “, сподели Ез Лулу, студент по медицина, работещ в болничното заведение, във видео удостоверение, оповестено в Instagram от оборудването, в което той се сбогува.

„ Израелските окупационни сили удариха елементи от болничното заведение, с цел да притиснат всички вътре, в това число пациенти, жертви и медицински екипи, да изоставен “, сподели той.

„ Не можем да изоставим отговорностите си; не можем да оставим без помощ хиляди ранени жертви и пациенти. Ние не тръгваме в нито един миг. Ще си тръгнем единствено като спечелили или мъченици. Прости ми. “

Израелската войска твърди, че Хамас е основала команден център под Ал-Шифа – изказвания, които Хамас и личният състав на болничното заведение отхвърлят.

Снайперисти в болница Червен полумесец

PRCS сподели, че израелски снайперисти са стреляли по болница Ал-Кудс в град Газа.

„ Сега има яростни конфликти и окупационни снайперисти, стрелящи по болница Ал-Кудс, жертви измежду разселените “ палестинци, приютили се в оборудването, се споделя в изказване на здравната организация.

В актуализация се споделя, че израелските сили са разкрили огън по отделението за интензивно лекуване в болница Ал-Кудс.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР