Битката за София вече започна. На терена се появиха кандидати,

...
Битката за София вече започна. На терена се появиха кандидати,
Коментари Харесай

Мая Манолова издига Никола Вапцаров за кандидат-кмет на София

" Битката за София към този момент стартира. На терена се появиха претенденти, издигнати на мрачно и с неразбираеми дела. Общото сред всички е, че са комфортни за управлявалите 18 години София - Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв метод не заплашват порочния им модел в София ", разяснява Манолова при оповестяването на предлагането на групировката за обществено разискване с левите партии и цивилен организации на претендент за кмет на София. 

Според " Изправи се България " потребността от мощен претендент на обединените леви в София става все по-очевидна. Затова и предлагането им било точно Никола Вапцаров.

" Нужен е претендент, който да даде опция. Който не е част от модела " Фандъкова ". Който не колаборира с досегашни ръководещи, не е бил в техните схеми и далавери и не е тяхно подставено лице. Кандидат, който да ни въодушеви за обединяване и победа. Призоваваме всички леви партии и обединения да предлагат своите претенденти в този момент. И дано вътрешно-коалиционен избор дефинира най-хубавия, който да се изправи против дясната омерта за София ", сподели при представянето на кандидатурата Георги Кадиев. 

От своя страна Никола Вапцаров съобщи, че е претендентът, който не се срами от потеклото си. Напротив, гордее се с него в лицето на Никола Йонков Вапцаров - гениалният стихотворец и герой за независимост и участник в съпротивата по време на Втората международна война. " Имам религия, че дружно може да почистим София от корупционните схеми, които я държат в клопката на безвремието и я задушават с презастрояването ", сподели той. Вапцаров е убеден и че " дружно може да създадем града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен ". 

" Имам религия, че София има ресурса и човешкия капитал да се трансформира в съвременен, динамичен и в същото време комфортен град за живеене ", уточни още Вапцаров, правейки с това отпратка към слогана на акцията си - " ВЯРА за София ". Той е въодушевен от едно от най-известните стихотворения на поета. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР