Битката за пазарен дял при технологичните продукти понякога може да

...
Битката за пазарен дял при технологичните продукти понякога може да
Коментари Харесай

Google сравни Windows със счупена кола

Битката за пазарен дял при софтуерните артикули от време на време може да включва доста удари под кръста. Всеизвестно е, че Windows държи съществена част от потребителите при настолните компютри, а съгласно някои статистики неговия дял е към 80%.

Справка с Гугъл Analytics за Mobile Bulgaria демонстрира, че този дял е 94.2%. В световен мащаб обаче напоследък виждаме растеж на Linux основаните операционни системи, включително влиза и платформата на Гугъл - Chrome OS. Успехът на Android може би също има принос към това.

В последната си рекламна акция Гугъл употребява много нападателни похвати, с цел да изтъкне преимуществата на преносимите компютри Chromebook пред останалите съперници. В нея известния ТВ водещ Бил Най (познат като Bill Nye The Science Guy) съпоставя косвено Windows със счупена кола, която непрекъснато се нуждае от поправки и кръпки.

Името на операционната система на Microsoft не се загатва непосредствено, само че на регистрационната табела на въпросния автомобил виждаме да написа WNDWS. Въпреки че преносимите компютри Chromebook не са изключително известни тук, рекламата е занимателна, изключително в случай че сте почитатели на забавния и наличен метод, по който Бил Най показва тематики от света на науката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР