Битката за обсадения украински пристанищен град Мариупол навлиза в решаваща

...
Битката за обсадения украински пристанищен град Мариупол навлиза в решаваща
Коментари Харесай

Води се критичната битка за Мариупол |

Битката за обсадения украински пристанищен град Мариупол навлиза в решаваща фаза, сочи информация от украинската и от съветската страна.

Русия твърди, че украинските военни там са се предали. Украйна отхвърля и оповестява, че нейните пехотинци са съумели да се измъкнат от града, а в това време отрядът „ Азов “ продължава да се бори, като се е обединил с морската пехота, за която Русия твърди, че се е предала.

Към този час нито един самостоятелен източник не може да удостовери тези изказвания.



Все повече признаци сочат, че Русия може да е на прага на цялостното завладяване на Мариупол, написа преди минути Би Би Си под заглавие " Критичната борба за сърцето на тази война - Мариупол ".

В резултат на добре планувана специфична интервенция неколкостотин морски пехотинци в Мариупол са съумели да се измъкнат от вражеското обграждане и да се причислят към полка " Азов ", заяви украинският информативен уебсайт " Обозреватель ".

Офицер от бригадата споделя пред Crimestoppedia.net, че макар огромните компликации, специфичната интервенция е била сполучлива и в следствие подразделението на 36-та бригада морски пехотинци, носеща името на контраадмирал Белински, се е включило към Азовския полк .

" Не мога да ви опиша детайлности, само че мога да ви кажа, че в този момент се присъединихме към Азовския полк. Неколкостотин морски пехотинци са съумели да се измъкнат, в това число и ранени ", споделя офицерът.

Руското министерство на защитата пък твърди, че над 1000 украински военни са се предали в Мариупол – стратегическо пристанище в Източна Украйна , представено от Агенция Франс Прес.

" В Мариупол 1026 украински военни от 36-та военноморска бригада непринудено сложиха оръжие и се предадоха ", гласи известието на ведомството.

От предалите се 162 са офицери, а 47 са дами. Над 100 са ранени.

Украинските бранители на Мариупол са изцяло обкръжени към този момент 43 дни, изправени са пред непрекъснати въздушни бомбардировки, офанзиви с балистични ракети, обстрел от кораби и наземна артилерия.

Твърди се, че на 11 април съветските сили са употребявали отровно вещество с незнаен генезис против военните и цивилните поданици на града.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи пред публицисти, че повече от 100 000 души са останали в града в очакване на евакуация. Но вицепремиерът Ирина Верешчук уточни, че през днешния ден не е допустимо да се отворят филантропични коридори.

През миналата нощ обсаденият пристанищен град още веднъж е бил обстрелван. Според украинската войска обект на офанзивите е било пристанището и металургичния цех " Азовстал ".

Би Би Си заяви, че разполага с доказателства за потреблението на касетъчна бомба за поразяването на железопътната гара в Краматорск на 8 април. Там починаха 57 души, измежду тях и деца, а десетки ранени са в болница. Касетъчните бомби не са предопределени за заличаване на военни обекти или бронирани транспортни средства, а по-скоро поразяват цивилни обекти и жители, припомня БНР.

" Не мисля, че сега може да бъде подписано съглашение, до момента в който виждаме по какъв начин Русия развива офанзивата си в Донбас. Мисля, че моментът за договаряния ще бъде след края на борбата за Донбас, когато двете страни ще са наясно с вероятностите за тази война ", разяснява украинският външен министър Дмитро Кулеба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР