Битката ни с несправедливото увеличение на цените на мобилните оператори

...
Битката ни с несправедливото увеличение на цените на мобилните оператори
Коментари Харесай

БСП внася колективен иск срещу таксите на мобилните оператори

„ Битката ни с несправедливото нарастване на цените на мобилните оператори продължава. Организираме групов иск през Федерацията на потребителите “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. По думите й доста хора не могат да си наемат юристи, а също и да си заплащат сметките.

„ Затова организираме така наречен групов иск. Подготвили сме типова тъжба, която ще качим и всеки може да си я попълни и да я подаде във Федерацията на потребителите. Няма да заплаща такса. Ние поемаме отговорността да заведем групов иск за оповестяване на неравноправни клаузи в договорите на мобилните операторите, както и за обезщетение на тези, които към този момент са платили по-високите такси “, изясни Нинова.

Според ръководителя на Федерацията на потребителите Емил Георгиев българският консуматор е най-изтерзаният в целия Европейски Съюз, за което упрекна държавните органи и бездействието на Народното събрание. Той напомни скорошния случай, при който се разбра, че ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите е скрил 3 отчета и има подозрение за взимане на рушвет.

„ С години Народното събрание не се преценява с директивите на Европейската комисия. Там е записано, че при такива нелоялни търговски практики глобата е най-малко 2 млн. евро. При нас оптималната глоба е 50 хиляди лева Това е парадайс за всеки, който нарушава законите и директивите “, безапелационен е Георгиев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР