Битка за билет за метрото в Чили. Намерението на властите

...
Битка за билет за метрото в Чили. Намерението на властите
Коментари Харесай

Най-малко седем души са загинали при протестите в Чили

Битка за билет за метрото в Чили. Намерението на управляващите да усилят цената докара до бурни митинги, които не престават макар отстъпката на държавното управление. В страната е наложено изключително състояние, а от началото на конфликтите са починали 7 души.

Жители на Сантяго се събраха при една от спирките на метрото, не с цел да стачкуват, а за почистят. Станцията беше опожарена, а хората с общи старания се опитваха да съберат овъглените парчета.
Гладис, локална жителка: Тук съм родена и тук израснах, бях очевидец на градежа на метрото. То е за моите внуци, за всички.
Обявено покачване на цените на публичния превоз провокира всеобщи митинги в Чили, което докара до обсада на придвижването в столицата и безпорядък на интернационалното летище.
Гладис, локална жителка: Дори по времето на Пиночет не посягахме на метрото. Защото знаехме, че то е за нас. А вижте това в този момент, тъжно е.
Продължаващите митинги принудиха президента Себастиан Пинера да вкара изключителни ограничения освен в Сантяго, само че и в други градове на страната. " Изправени сме пред мощен зложелател ", съобщи президентът, защитавайки решението си да разгласи изключително състояние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР