Bitcoin се изкачи отново над $10 000 в американската търговия

...
Bitcoin се изкачи отново над $10 000 в американската търговия
Коментари Харесай

Bitcoin отново се върна над $10 000

Bitcoin се изкачи още веднъж над $10 000 в американската търговия в четвъртък за първи път от две седмици. Криптовалутата изгуби две трети от цената си в последните месеци, като падна от рекордните над $19 000 в средата на декември м.г. до малко под $6 000 предходната седмица.
Но с помощта на изказвания на регулаторите, които пристигнаха като облекчение за опасенията от тежки рестрикции на криптовалутите, Bitcoin стартира да се възвръща и някои анализатори виждат психически основното равнище като опция нови купувачи да влязат на пазара, оповестява CNBC.
Bitcoin за пръв път надвиши 10 000 $ на 28 ноември 2017 година, когато ползата към криптовалутата беше доста огромен.
Coinbase, водещата платформа в Съединени американски щати за търговия с цифрови валути, е добавила към 300 000 консуматори през седмицата към Деня на благодарността в края на ноември, като съгласно общите данни потребителите доближават повече от 13 милиона души. Това оказа помощ цената на bitcoin да нарасне от към $8 000 до над $10 000, и бързо да форсира растежа си до над $19 000 единствено за три седмици.
На английската онлайн платформа за търговия eToro регистрират, че 60 до 70 % от бизнеса й е от търговия с криптовалути от декември насам, съгласно генералния шеф за Англия Икабал Гандам. Компанията съобщи, че в този момент има 9,5 милиона консуматори в международен мащаб, най-много в търговията с криптовалута.
Според множеството пазарни анализаторите връщането на цените над психическото равнище от 10 000 $ може да е основно за привличането на нови участници на пазара на цифрови валути, което пък да докара до нов растеж в цената.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР