Бисквитен тарт с шоколадов крем, който е чудесен за всеки

...
Бисквитен тарт с шоколадов крем, който е чудесен за всеки
Коментари Харесай

Бисквитен тарт с шоколадов крем

Бисквитен тарт с шоколадов крем, който е превъзходен за всеки празник, само че и за всеки елементарен следобяд

Необходими Продукти

БИСКВИТЕНО ТЕСТО


● брашно - 300 г универсално
● кристална захар - 100 г
● олио - 80 мл царевично/слънчогледово
● яйца - 2 М (ако яйцата са L, от тях се отстранява към 1 ч.л. белтък)
● ванилов бакпулвер - 8 г
● ванилова захар - 10 г

КРЕМ ШОКОЛАД


● прясно мляко - 280 мл на стайна температура
● захар - 60 г кристална
● царевично нишесте - 25 г
● изсъхнал ванилин - пакетче
● черен кувертюр - 80 г

Начин на подготвяне

Шоколадов крем:

В тенджера се изсипват захарта, ванилинът, нишестето и се разбъркват с телена бъркалка. На два-три пъти се прибавя студеното прясно мляко и още веднъж се разбърква. Тенджерата се слага на сдържан котлон и при непрестанно безредие се сварява крем. Сваля се от котлона и се прибавят шоколадовите части. Разбърква се до стопяването им. Шоколадовият крем се оставя настрани.

Тесто:

В купа се изсипват брашното, захарта, разбъркват се и следват яйцата, като се разбърква с вилица, като по-малко се загребва и от брашното. Добавя се и ваниловата захар, олиото и бакпулвера. В началото се работи с вилица, само че по-късно с ръка се омесва меко и безпрепятствено тесто, което не лепи по ръцете.

Тестото се дели на две равни елементи. Общото количество е 600 година Едната част се слага върху хартия за печене и с точилка се разточва в кръг. Отгоре върху тестото се слага дъното на форма с d 24 см. Леко се притиска, с цел да се означи. С резачка се изрязва по белега. Отстраняват се изрезките, те ще потрябват на по-късен стадий.

Върху хартия за печене се разточва и другото парче тесто, само че в правоъгълна форма, изравняват се страните. Оставя се настрани.

Върху първото парче тесто кръг с d 24 см с шпатула се нанася охладеният шоколадов крем. Разпределя се без един пръст от края на тестото, това дано да служи като дребен ръб, без крем. Заедно с хартията се трансферира в плоска тава.

От правоъгълното парче тесто с резачка се изрязват ленти към 1/2 см широчина, би трябвало да са по-тесни.

Започва реденето на лентите върху крема, който е положен върху тестото, като се има поради лентите да са по-близо една до друга, с цел да се сътвори красива и плътна решетка. Краят на лентата се притиска в борда, който е без крем. Реденето на лентите става като първата се слага по вертикала, идната по хоризонтала, следва незабавно по вертикала и по този начин се редуват една след друга. Лентите, които са отвън тестото, се изрязват с резачката и остатъкът се прибавя към останалите отрязъци.

От изрезките се оформя дълъг фитил, дано да е по-плътен, и се поставя като обгръща целия сладкиш, т. е. покрива края на всяка лента, като най-после се захваща с пръсти, с цел да залепне.

Върху фитила с нож се прави лека украса, линийки на кръст, без да се прорязва тестото.

Тартът се пече в затоплена фурна на 175 градуса за към 25-30 минути, или до прекрасен златист цвят и сега в който се забележи, че стартира да кипи шоколадът, приказва, че е подготвен сладкишът.

След като се охлади може леко да се напудри по края с пудра захар.

Бисквитеният тарт с шоколадов крем е подготвен.

Забележка: Моята форма е с дъно d 22 см - по-малка от указаното по рецепта, по тази причина ми остана повече тесто от изрезките и с цел да не го мятам, то за нищо не може да ми послужи, си направих дребни цветя, които залепих с малко вода върху решетката, за повече хубост, само че това е по желание.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР