Бирата е любимо пиво на хората от цял свят. Кехлибарената

...
Бирата е любимо пиво на хората от цял свят. Кехлибарената
Коментари Харесай

Кои са хората, които не трябва да пият бира

Бирата е обичано питие на хората от целия свят. Кехлибарената течност е и третата най-популярна напитка въобще след водата и чая. За нея се споделя, че е една от най-старите питиета. Според откривателите тя се появява още в средата на 10-то хилядолетие пр.н.е.

Произвежда се посредством варене и ферментация на нишесте, получено основно от зърнено-житни култури – най-вече малцов ечемик, само че се употребяват и пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец. Ферментацията става с помощта на мая.



Дали обаче може да се употребява от всеки? Eat Оказва се, че има шест групи хора, които е добре да заобикалят бирата или най-малко да понижат потреблението ѝ до допустимо най-минимална степен. Това показват специалисти пред изданието „ Eat This Not That “.

Тези групи включват:

– хора с диабет или преддиабетно състояние;
– хора, които се пробват да отслабнат или са с наднормено тегло;
– тези, които са чувствителни към глутен;
– хора със синдром на раздразнените черва;
– хора, които имат болен или мастен черен дроб.

Редовната и непремерена консумация на бира от хора от горепосочените групи може да докара до утежняване на здравословното им положение.

Дори и да не принадлежите към никоя от тези шест групи, значимо е да не подценявате бирата, а да се отнасяте към нея, както към всички останали алкохолни питиета – деликатно и в рационални количества. 



 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР