Биотехнологичната компания Модерна е завършила набирането на участници за проучването

...
Биотехнологичната компания Модерна е завършила набирането на участници за проучването
Коментари Харесай

Модерна набра всички 30 000 участници за Фаза 3 на изпитването на ваксината си срещу Covid-19

Биотехнологичната компания " Модерна " е приключила набирането на участници за изследването COVE Фаза 3 за претендента си за ваксина против Covid-19 mRNA-1273, оповестиха от компанията.

Всички 30 000 участници във Фаза 3 от изследването COVE към този момент са записани. Към днешна дата над 25 650 участници са получили втората си имунизация. Модерна ще реши дали да подаде документи пред FDA с искане за позволение за незабавна приложимост въз основа на оценка дали евентуалната изгода от имунизацията надвишава евентуалните опасности, откакто се натрупат данни от 2-месечно следене на сигурността.

Фаза 3 от изследването COVE е проектирана по този начин, че да обхване и оцени участниците с най-голям риск от тежка форма на зараза с Covid-19. 42% от всички участници във Фаза 3 от изследването COVE са от високорискови групи.

Към днешна дата изследването COVE включва над 7000 американци на възраст над 65 години, повече от 5000 американци, които са на възраст под 65 години, само че имат хронични болести, които ги излагат на нараснал риск от тежко протичане на Covid-19 като диабет, тежко затлъстяване и сърдечни болести. " Модерна “ се е постарала да създаде ваксина за всички, в това число малцинствени общности, които в исторически проект са били незадоволително показани в клинични проучвания и са наранени от Covid-19 в непропорционално висока степен. Над 11 000 от записаните участници са от малцинствени общности или 37% от обсега на изследването. Това включва 6 000 участници, които се разпознават като хора с испански или латиноамерикански генезис, дружно с над 3 000 участници, които се разпознават като чернокожи или афроамериканци.

" Приключването на записване на участници за Фаза 3 от изследването COVE е значим промеждутъчен стадий от клиничното развиване на mRNA-1273, нашия претендент за ваксина против Covid-19. Ние сме задължени на всички участници в проучването. Също по този начин бихме желали да благодарим на откривателите и на нашите сътрудници в центровете за клинични изпитвания, в това число на нашите сътрудници от PPD и Националните здравни институти (NIH), както и на отдадения екип на " Модерна “ за тяхната поддръжка в завършването на процеса по набиране на участници, “ съобщи Стефан Бансел, основен изпълнителен шеф на " Модерна “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР