Биосусамов тахан, произведен в България от нидерландска суровина с възможно

...
Биосусамов тахан, произведен в България от нидерландска суровина с възможно
Коментари Харесай

Изтеглят от пазара биосусамов тахан с възможно наличие на пестициди

Биосусамов тахан, създаден в България от нидерландска суровина с допустимо съществуване на пестициди, се изтегля от пазара. Това осведомят от пресцентъра на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
По системата за бързо съобщаване на храни и фуражи е получена информация за доставен до български преработвател биосусам с генезис Нидерландия. Доставеното количество е 750 кг, като част от него е модифицирано от компания „ Рад-Мар ” ООД в „ биосусамов тахан, пълнозърнест ” в опаковки по 0,250 кг с партиден номер L2020.10.08 и по 1 кг с партиден номер L2020.10.21.
 Токсини в сушени смокини от Туция - не ги яжте, поучават от БАБХ Токсини в сушени смокини от Туция - не ги яжте, поучават от БАБХ
Агенцията по сигурност на храните откри съществуване на афлатоксин в сушени смокини и стартира да търси и блокира наличните количества...
На българския пазар са публикувани 110 кг биотахан от двата типа разфасовки. Няма информация в комерсиалната мрежа да се продава непреработен сусам от полученото количество.
Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) приканва потребителите, закупили от продукта „ биосусамов тахан пълнозърнест ” от маркираните партиди да не го употребяват и по опция да го върнат на търговеца, от който са го закупили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР