Биопроизводители излизат днес за втори път на протест с искане

...
Биопроизводители излизат днес за втори път на протест с искане
Коментари Харесай

Биопроизводители излизат на протест с искане за оставка на земеделския министър

Биопроизводители излизат през днешния ден за повторно на митинг с искане за оставка на земеделския министър Румен Порожанов. Те упорстват за качествена смяна на политиките на страната в този бранш.

13 аграрни организации поддържат настояването за оставка и декларират, че ще се причислят към митинга. Протестираме, с цел да защитим българското биопроизводство, чиновническа непросветеност и произвол, споделят биопроизводителите.

"МЗ разгласи не просто война, а геноцид на българското биоземеделие. Това би трябвало да спре. Искаме бистрота, желаеме Консултативен съвет, желаеме всички заинтригувани страни да вземат участие във взимането на решения, желаеме също по този начин виновните за тази обстановка да поемат своята отговорност като подадат оставка ".

След първия митинг на биофермерите на 9 април министър Порожанов беше безапелационен, че оставка няма да има и аргументира строгите ограничения с констатация от Брюксел, че българските фермери не спазвали разпоредбите за биопроизводство. Час след началото на днешния митинг министерството привиква Консултативен съвет за бранш плодове и зеленчуци
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР