Биометричните данни на новите депутати изобщо не са били включени`

...
Биометричните данни на новите депутати изобщо не са били включени`
Коментари Харесай

Депутатите пак гласуват с чужди карти?

Биометричните данни на новите депутати въобще не са били " включени` в системата за гласоподаване с карти, оповестиха от Движение за права и свободи, а шефът на законотворците Никола Минчев удостовери.

" Това се случва 12 години по времето на ГЕРБ и Вие вършиме същото - да гласувате с биометрията на другите хора ", съобщи от трибуната на Народно събрание Халил Летифов от Движение за права и свободи, който се обърна към ръководещата коалиция.

Той бе безапелационен, че още веднъж се гласоподава с непознати карти и настоя за бързо включване на биометричните данни, като се базира на член 60, алинея 3 от Правилника за образуване на активността на Народно събрание, съгласно който " при компютризираната система гласуването става посредством биометрични данни на всеки един депутат или посредством система, задействана с биометрични данни на всеки един депутат ".

Летифов напомни, че предходната седмицата придвижването е предизвестило за проблем с биометричните данни, с помощта на който е било допустимо гласуването с непознати карти, от което по думите му са се възползвали някои от народните представители.

Председателят на Народно събрание Никола Минчев съобщи, че всички биометрични данни са събрани и тествани и съобщи, че допустимо най-бързо ще бъде включено гласуването с пръстов отпечатък. Той посочи, че включването лишава техническо време. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, представен от ОFFNews, го отвърна, че това " техническо време " може да продължи 12 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР