BILLA България спечели второ място в Националния конкурс “Най-зелените компании

...
BILLA България спечели второ място в Националния конкурс “Най-зелените компании
Коментари Харесай

BILLA България с признание на националния конкурс “Най-зелените компании в България”

BILLA България завоюва второ място в Националния конкурс “Най-зелените компании в България ”, проведен от b2b Media. Отличието е в категорията „ Устойчиви политики в изискванията на пандемия “. Търговската верига бе отличена от експертното жури за своите новаторски зелени практики и планове, ориентирани към запазването на устойчивостта на корпоративните задължения във връзка с обществото и околната среда.  
Въпреки компликациите през миналата 2020 година, комерсиалната верига продължи дейната си работа във връзка с устойчивото земеделие в програмата за понижаване на пестициди „ BILLA Градини “, която с изключение на с виновното си отношение към околната среда, се отличава и с приноса към здравословното хранене на българския консуматор. За задачата комерсиалната верига е предоставила безплатно схеми за растителна отбрана на 42 деликатно селектирани родни производители, сътрудници в програмата. Устойчивите партньорства и сполучливото използване на схемите за растителна отбрана се отразяват и върху непрестанно възходящия подбор от артикули без пестициди в комерсиалната верига. През миналата година, клиентите на BILLA са имали опция да избират сред 122 продукта от марката BILLA Градини.  
 BILLA България подкрепя Фондация „ Конкордия България “ с подаяние на стойност 16 000 лв. BILLA България подкрепя Фондация „ Конкордия България “ с подаяние на стойност 16 000 лв.
За поредна година BILLA България поддържа идеята на Фондация „ Конкордия България “, като направи подаяние на стойност 10&nbs...
Резултатите, които завоюваха признанието на журито, включват още триумфи в намаляването на питателните боклуци посредством вярното превозване, предпазване и излагане на свежи артикули в магазините, както и с преработването им, което ги трансформира в биогаз, употребен за производството на зелена електрическа енергия. Компанията регистрира 340 тона по-малко генерирани биоразградими боклуци, което е с 23,3% по-малко боклук спрямо 2019 г.   
Нова 100% рециклируема торба за извършване на покупки, направена от 80% рециклиран материал, вкара комерсиалната верига при започване на тази година още веднъж като част от виновната си политика към обществото и околната среда. Артикулът ангажира осъзнатото ползване от страна на клиентите и предизвиква преработването. Близо 400 тона излъчвания на CO2, 0,4 тона излъчвания фини прахови частици и над 100 000 лв. разноски годишно ще бъдат спестени, в следствие от лимитираните нездравословни екологични въздействия.  
Пандемичните условия не стопират компанията и при реализацията на планове за енергийна успеваемост. Следвайки своите цели във връзка с „ Климат, сила и околна среда “, BILLA България понижи потреблението си на електрическа енергия с 8% и разходваните запаси на природен газ с 5% за 2020 по отношение на 2019 година.  
„ Проблемите, свързани с замърсяването на околната среда, са голям брой. Най-често дискутирани са рисковете, породени от световното стопляне и изчерпването на запаси.  Да бъдем обградени от чиста природа зависи само от нас. Ето за какво, ние от BILLA България одобряваме виновните дейности в тази посока за собствен дълг. Вярваме, че те имат силата да въодушевяват и да дават добър образец. Грижата за околната среда изисква голям брой дейности, които ще ни доведат до мечтаната положителна смяна, която да отеква във времето. Ще продължаваме да работим за това и отсега нататък, “ показа Норберт Мисбрандт, Изпълнителен шеф на BILLA България.
 BILLA България с инвестиция от близо 3 000 000 лв. за реновиране на магазин в Стара Загора BILLA България с инвестиция от близо 3 000 000 лв. за реновиране на магазин в Стара Загора
Днес в Стара Загора отвори порти реконструираният магазин на BILLA на ул. „ кап. Петко Войвода “ 20, който ще изненада клиент...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР