Билетите за поредния кръг от шампионата на Формула 1, който

...
Билетите за поредния кръг от шампионата на Формула 1, който
Коментари Харесай

В САЩ полудяха по предстоящото състезание от Формула 1 в Маями

Билетите за следващия кръг от шампионата на Формула 1, който ще се организира този уикенд в Маями, се продават за хиляди долари броя.

Над 300 000 фенове на бързите скорости, туристи, ръководители на компании и купонджии се чака да си изсипят в Маями за събитието, спонсорирано от Crypto.com.

Това е първото съревнование от Формула 1 в Маями, а цялото събитие продължава три дни и стартира през вчерашния ден.

Броят на посетителите и разноските им се чака да надвишават тези от 2020 година, когато Маями беше хазаин на финала по американски футбол Супербоул. Водещите хотели в Маями таксуват посетителите по над 100 000 $ за най-хубавите си жилища.

Майстор-готвачи оферират специфични вечери против 3 000 $ на човек, а нощните клубове притеглят водещи диджей, като запазването на маса в някои случаи коства до 100 000 $.

“Това ще бъде най-голямата седмица в историята на Маями,” споделя през CNBC Джеф Залазник, ръководещ сътрудник на Major Food Group, която е разпродала вечерята си в Маями бийч на цени от 3 000 $ на човек. “Никога не сме виждали такова търсене. Това ще бъде едно доста хедонистично преживяване.”

Формула 1 постоянно е бил спорт за богатите, без значение дали те гледат от мегаяхтата си в Монако или от SkyPark в Marina Bay Sands в Сингапур. Състезанието за Голямата премия на Маями ще означи едно напълно ново равнище на разноски за спортно събитие в Съединени американски щати.

Хитовият сериал по Netflix “Drive to Survive” сътвори едно ново потомство фенове на Формула 1 в Съединени американски щати. Телевизионните рейтинги за надпреварите нарастват с 54% през 2021 година, спрямо 2020 година, а за първите две надпревари от сезон 2022 година рейтингите се усилват с 47% по отношение на 2021 година, съгласно ESPN.

Според уредници доста от купувачите на билети и посетителите на надпреварата за Голямата премия на Маями са за първи път на сходно събитие и разполагат с пари за харчене.

Средната цена на билетите за надпреварата в неделя е 2 179 $, или три пъти повече от тази за надпреварата, което се организира в Остин, Тексас, предходната година, съгласно данни на SeatGeek. Някои билети се продават за над 7 200 $ за брой.

Огромният кампус, който беше построен към Hard Rock Stadium за събитието, включва плаж, яхтено пристанище и няколко VIP зони.

Стотици хиляди се чака да дойдат в града, само че потенциалът на феновете е стеснен до към 80 000. Организаторите на събитието чакат икономическият резултат от надпреварата да възлезе на 400 млн. $ за град Маями Гардънс, където се намират Hard Rock Stadium и пистата.

Местните хотели се възползва напълно от това. St. Regis Bal Harbour Resort предлага „ Диамантен пакет “ на стойност 110 000 $, който включва вила на брега, използването на частен аероплан, вечеря и диамантено украшение от De Beers.

Петзвездният Faena Hotel Miami Beach предлага своя апартамент Faena Suite с повърхност от над 400 кв. м на цена от 120 000 $ за нощувка през уикенда. Пакетът включва достъп до ложата на тима на Red Bull, която предлага една от най-хубавите гледки.

Нощният клуб E11even Miami пък ще употребява услугите на звездни диджеи, като Tiesto и Diplo, през цялата седмица, а резервацията на маса е на цени сред 5 000 и 100 000 $ на вечер.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР