Билетите за метрото почти ще се удвоят по време на

...
Билетите за метрото почти ще се удвоят по време на
Коментари Харесай

Метрото в Париж удвоява цените на билетите по време на Олимпиадата

Билетите за метрото съвсем ще се удвоят по време на Олимпиадата в Париж следващата година, с цел да оказват помощ за покриване на разноските за придвижване на градския превоз, оповестиха районните транспортни управляващи тази седмица.


Единичните билети ще се продават за 4 евро, спрямо 2,10 евро в този момент, а 10 билета ще се продават за 32 евро, спрямо 16,90 сега, съобщи Агенция Франс Прес.

Ръководителят на транспортния орган на района на Париж, Валери Пекрес, сподели във видео, оповестено в X, че годишните и месечните карти за пътешестване за жителите няма да бъдат наранени от внезапното повишаване на цените.

„ Изключено е хората, живеещи в района на Париж, да заплащат за спомагателните разноски “, породени от Олимпийските игри и оценени на 200 милиона евро, разгласи Пекрес.

Около 10 милиона гости се чакат по време на Олимпийските и Параолимпийските игри, които стартират идващия юли, което ще затрудни градския превоз.

Туристите обаче ще могат да си купят специфична карта с закрепена цена за 16 евро дневно или 70 евро на седмица по време на Игрите за пътешестване из Париж и района, в това число до летищата Шарл дьо Гол и Орли.

Пекрес посъветва жителите на Париж да се запасят с билети за метрото преди юли, с цел да избегнат спомагателната такса.

Тя добави, че спомагателната такса ще бъде в действие от 20 юли до 8 септември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР