Бил вторият ден от новата 1999 година. Момичето се разхождало

...
Бил вторият ден от новата 1999 година. Момичето се разхождало
Коментари Харесай

На 11 години тя изчезнала безследно, а след 20 години родителите й получили бележка

Бил вторият ден от новата 1999 година. Момичето се разхождало в двора на къщата си, останало единствено за 90 секунди и изчезнало вечно. Разказваме ви историята на изгубването на Микел Биггс.

Искала да си купи сладолед 

Семейство Бигс живеело в дребното градче Миса в американския щат Аризона.Имали две девойки: 11-годишната Микел и 7-годишната Кимбър. Всичколо се случи на 2 януари 1999 година, новогодишните празници били в разгара си. Сестрите играели в двора на къщата си, парцелът бил ограден.

Микел взела колелото си, когато девойките чули микробуса за сладолед да стопира. Кимбър изтичала в къщата за минута и половина, с цел да си вземе яке, а когато излязла, по-голямата й сестра я нямало.

Портата била отворена, колелото лежало на моравата начело, а малко по-нататък били разпръснати дребните пари, които девойките щели да похарчат за сладолед.

Кимбър незабавно изтичала при майка си и й разказала всичко, само че дамата решила, че това е част от детската им игра, тъй че не схванала незабавно сериозността на обстановката.

Първи обвинен бил бащата 

По-късно майката въпреки всичко отишла при съседите, с цел да разбере дали са виждали огромната им щерка. Всички повтаряли едно и също нещо – Микел карала колело покрай къщата. В тези 90 секунди, през които момичето е отвлечено, никой не вижда нищо съмнително.

Тогава майката се обадила в полицията и почнало следствие.

Криминалистите почнали издирването още същия ден. Момичето било търсено с хеликоптер, полицията прегледала всички коли, които излизали и влизали в града, издирвателни екипи проверявали кладенци, изоставени къщи, а фамилията разлепило листовки с лика на момичето.

Един от главните обвинени бил бащата на Микел. При първия разпит той излъгал детективите.

Мъжът сподели, че е бил на работа в деня на отвличането, само че от компанията отрекли това. Тогава бащата на фамилията признал, че е бил в жилището на негов другар, където се срещнал с друга жена. И излъгал, тъй като не желал жена му да разбере за изневярата.

Друг обвинен станал съседът Дий Блалок. Той бил осъждан три пъти, като все още на издирването на момичето против него имало подадена друга тъжба. Жена се обадила в полицията и съобщила, че е бита.

Когато детективите пристигнали, тя декларирала, че Дий Блалок е забъркан в изгубването на Микел, след което изпаднала в кома и умряла. Заради това детайлностите не съумели да бъдат изяснени.

Срещу мъжа не били открити улики и той отрекъл да е забъркан. Единственото нещо е, че полицията не съумяла да получи заповед за обиск на микробуса му, тъй че родителите на Микел въпреки всичко го подозирали.

Оставената записка 20 години по-късно

Минали дни, месеци, години, а в тази ситуация с изчезнала Микел Бигс нямало съществени промени. Само майтапчиите и тези, които желали да привлекат вниманието, се обаждали в полицията.

Затова през 2004 година фамилията провело публична гала за прощаване с щерка си, обявявайки я за мъртва.

През 2018 година се появила нова диря – еднодоларова банкнота със чудноват надпис:

„ Казвам се Микел Бигс, бях отвлечена в Меса. Жива съм “.

 банкнота от един $ Въпросната банкнота от един $ с надписа, твърдящ, че Микел е жива.

Полицейският следовател Нина Адам Стрейбел споделила, че името на Микел е изписано погрешно и подозира, че това може да е просто следващата смешка. Освен това почеркът не наподобява на този, с който е пишело момичето. Сякаш възрастен се е опитвал да имитира стила на писане на дете.

„ За секунда имаше дребна вяра, а по-късно пристигна действителността. Не можем да променим нищо. “

Бащата и майката на Микел се развели и се преместили в разнообразни страни, а по-малката сестра към този момент се е омъжила и отглежда сина си. Момчето знае историята на вуйна си и я назовава собствен ангел-пазител. И до през днешния ден фамилията към момента чака вести за изчезналата Микел.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР