Бихте ли позволили на детето си да има дебитна карта?Според

...
Бихте ли позволили на детето си да има дебитна карта?Според
Коментари Харесай

И първокласниците вече плащат с дебитна карта, редно ли е това според експертите

Бихте ли разрешили на детето си да има дебитна карта?

Според специалиста по финансова просветеност за деца Адриана Манолова все отново е хубаво при първите уроци за парите те да бъдат кеш, тъй като децата са доста образни в тази възраст и обичат да пипнат парите, да дрънкат и да чуват звука на парите в касичката, с цел да усетят по какъв начин се натрупат.

" Според мен, изключително при по-малките деца, не е ок парите да бъдат под формата на дебитна карта “, споделя Манолова пред businessnovinite.bg.

Много нейни възпитаници ѝ споделят, че майките им им дават джобни в дебитна карта, само че рядко знаят какъв брой пари имат вътре.

" Виждат, че е съвременно. Виждат че някой вади и заплаща с карта по-скоро да каже: Виж какъв брой съм огромен към този момент заплащам с дебитна карта “, коментира тя.

По думи на специалиста възрастта на децата, които употребяват дебитни карти е паднала и към този момент даже има такива за 7-годишни с акаунт към родителя.

" Има преимущества към това, че може да се зададе предел и родителят има по-голям надзор по какъв начин детето харчи парите, само че каквото и да си приказваме има доста малко места отвън София, в които може да се заплаща с дебитна карта. В учебната лафка? Абсурд! “, прибавя тя.

Експерта предлага да изчакаме децата на навършат 14 година,16г.,18 година и напомня, че смесената форма на заплащане може да бъде объркваща даже за възраснете.

" Моят зов е да се добави и урок за киберсигурност, изключително, в случай че детето заплаща онлайн “, приключва тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР