Бихме могли без избори да намерим решение за съставяне на

...
Бихме могли без избори да намерим решение за съставяне на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Можем да направим кабинет и без избори

" Бихме могли без избори да намерим решение за сформиране на кабинет ".

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на национално заседание, на което партията показа своето предложение за съдружно съглашение.

Но въпреки всичко уточни, че партията трябвало даде " още един късмет " (на ПП-ДБ), като изиска свои министри другояче в случай че Мария Габриел се провалява, ГЕРБ щяла да се сгромоляса.

" Тези три години минахме през какво ли не, само че за смут на нашите съперници станахме и по-силни. Усещам настроението ви, в случай че ви накарам да вдигнете ръце дали сме за предварителни избори знам какво ще извършите. Но има няколко тематики, по които не можете да ми дадете отговор.

Партията ни е блага, само че страната е над всичко. Ние като партия спасихме 3 март като народен празник, само че нашия ръководител (Росен Желязков, ръководител на Народното събрание - б.р.) беше освиркан (на Шипка - б.р.). От Политическа партия и Демократична България никой не се появи там (когато Никола Минчев бе ръководител на Народното събрание той бе на Шипка и също бе освиркан и даже замерян със снежни топки - б.р.).

Появи се едно ново мощно разделяне в обществото. Отивайки на избори би трябвало да сме наясно, че ще се разтроим. Защото и ние, евроатлантиците, ще сме разрушени между тях. Поотделно ще бъдем доста по-слаби в борбата за геополитическата ориентировка на България ", каза още Бойко Борисов.

Борисов съобщи, че в случай че има предизборна акция не може да се " сбие в ефир " с Кирил Петков, както го е правил преди, тъй като са създали доста дружно.

" Благодаря ви господин Борисов, че сте водач на партията на силата на България и отговорността за България ".

Това пък сподели вицепремиерът и евентуален предстоящ министър председател след ротацията Мария Габриел. Тя означи, че няма по какъв начин всичко положително да бъде приписано на " Продължаваме промяната - Демократична България ", а всичко несвършено на ГЕРБ.

По тематиката с регулаторите тя съобщи, че има 25 позиции, които се назначават с 2/3 от гласовете в Народното събрание. Според нея обстоятелствата са, че през цялото време, когато са се вземали тежки и значими решения, Движение за права и свободи ги е подкрепяло.

" Боя се, че ротацията в този ѝ тип все още е по- скоро безсмислена ".

С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев откри националното заседание на партията. Той акцентира, че има потребност от правила, ред, гаранции, че държавното управление ще работи и ще реализира резултати за хората.

" Днес би трябвало да вземем значими решения, имаме потребност от вашата мъдрост и поддръжка, няма да вършим разбор за обстановката, в която се намираме, тъй като вие сте създали към този момент вашия разбор и оценката не е доста ласкава. Ако се върнем девет месеца обратно, ще забележим,, че тогава  друг излаз нямаше, с цел да бъде изведена страната от непрекъснатия цикъл от изори ", сподели Дончев.  

По думите му значителният въпрос е дали резултатът си е заслужавал.

" Боя се, че ще дадете негативен отговор. Има ли постоянен пиедестал и политическа логичност да дадеш поддръжка на този, който има за цел да те унищожи, да дадеш цялата политическа власт на втория, който е по-малък - няма ", продължи Томислав Дончев.

Според него като се изключи Мария Габриел държавното управление не може да се похвали с други резултати.

Очаквайте детайлности!


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР