Бих поел Министерство на културата, но при условие, че мога

...
Бих поел Министерство на културата, но при условие, че мога
Коментари Харесай

Веселин Калановски се гласи за министър на културата

Бих поел Министерство на културата, само че при изискване, че мога да подбера екип от по-умни от мен хора. Това е едиственият метод човек да успее. Смелата поръчка направи пред Нова телевизия Веселин Калановски, артист и претендент за народен представител от " Демократична България ".

Според него в Министерствата на дигитализацията и на правораздаването е имало доста добра работа.

" Мнозинството бе напуснато от една странна партия, която провали три Народно събрание. По някакъв метод би трябвало да засилим интереса на хората да гласоподават. Така ще избегнем неточности и ще осигуряваме кворум в Народното събрание ", счита той. И добави, че Демократична България може да откри общ език с всички партии, само че по избрани тематики.

По думите му в бранш " Култура " липсва обикновена нормативна база или има сбъркана такава. " Трябва да се промени Законът за културното завещание, който сега не работи. Също и Законът за авторските права, а фонд " Култура " би трябвало да бъде изваден от министерството и да има филиали. Трябва да се върнат и независимите посоки в Министерството на културата, да бъдат по-независими, да имат личен бюджет и да водят политики ", съобщи Калановски. 
ТЕМА преди 4 часа 615 преди 1 ден 3692 преди 2 дни 621
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР