Бих го нарекъл бюджет на надеждата, защото времето е изключително

...
Бих го нарекъл бюджет на надеждата, защото времето е изключително
Коментари Харесай

Гуцанов: Важна е поносимата цена на тока след мораториума

" Бих го нарекъл бюджет на вярата, тъй като времето е извънредно мъчно и тежко и е належащо този бюджет да направи по този начин, че животът на всяко едно семейство да бъде омекотен. Това е огромната задача на този бюджет ". Това съобщи депутатът Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия в студиото на " Денят ON AIR " на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че след 31 март, когато падне мораториума или по-рано, най-важното е цената на тока да е търпима.

" Затова беше натрапен този мораториум, за да има време за решенията на изпълнителната власт, добави той. Трябва да гледаме кои са опциите от тази рецесия, в която се намираме. Трябва да вземем решение за обезщетенията, с цел да могат хората да зимуват умерено. Това обаче не е генералният въпрос. Той е ще има ли нови нуклеарни и енергийни мощности ", разяснява Гуцанов.

Неговото мнение е, че категорично трябва да има разлика сред енергийно бедните и такива, които не са такива.

" Трябва да се откри златно сечение по този въпрос ", съобщи гостът.

" 30% в новия бюджет имаме повече средства за общините. Това е голям скок. В последна сметка би трябвало да се види кое е допустимо, което не е допустимо и кое е най-належащо ", счита Борислав Гуцанов.

Гуцанов приключи, че градският превоз се подкрепя непрекъснато от централния бюджет, но години наред никой не е взимал ограничения.

" Хората не трябва да бъдат ощетени поради един или различен градоначалник ", добави той.

Гуцанов разяснява и дали има търкания в ръководещата коалиция.

" Не бих споделил, че става въпрос за търкания. Поне на първо четене няма никакви такива признаци, в противен случай, това, което има сред съдружните сътрудници, се извършва ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР