Библиотеката във Варна Пенчо Славейков предлага иновативен начин за наемане

...
Библиотеката във Варна Пенчо Славейков предлага иновативен начин за наемане
Коментари Харесай

Какво е библиомат?

Библиотеката във Варна " Пенчо Славейков " предлага новаторски метод за наемане на книги от читателите

Библиотеката във Варна " Пенчо Славейков " предлага новаторски метод за наемане на книги от читателите. Там с изключение на по обичайният метод хората могат да се снабдят с обичаната литература и посредством така наречен библиомат, предава

Заради огромния интерес читателите в морската столица ще се снабдят в второ устройство.

Заявката на книга посредством библиомата става елементарно. Нужен е единствено интернет и устройството, за влезеш в уеб страницата на библиотеката.

“Всъщност това са едни кафези, които са отвън постройката и в които ние оставяме книги, когато читателя ги изиска и си ги съобщи по електронен път, като на всеки четец декларирал книги по този метод, изпращаме самостоятелен имейл с номера на клетката и с кода на клетката ”, изясни Радка Калчева, шеф на Република България " Пенчо Славейков " - Варна.

Пандемията дава концепцията на районната библиотека във Варна, с цел да се ограничи контакта сред хората. Но заради огромен интерес се възнамерява и построяването на втори.

“Оказа се, че тази услуга доста бързо стана известна, доста бързо набра своите фенове и консуматори. Наложи се предходната година да създадем анкета измежду нашите читатели. Изпратихме писма на близо 4000 индивида от тях се отзоваха към 500. В последна сметка ние взехме решение да го разположим до една от нашите здания. Така, че да бъде по-лесно на хората, които са в централната част да го употребяват ”, сподели още Калчева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР